Έπεσε σε «ασυμβίβαστο»

«Κόπηκε» από την τηλεόραση του Τατζικιστάν ο Ρώσος Άγιος Βασίλης

H ρωσική εκδοχή του Άγιου Βασίλη (Ντεντ Μορόζ), ο οποίος συνοδεύεται συνήθως από την εγγονή του, (Σνεγκουρότσκα) δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους στα φετινά τηλεοπτικά προγράμματα του Τατζικιστάν, καθώς κρίθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας.

Όπως αναφέρει το BBC, η διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έσπευσε να διευκρινίσει ότι πίσω από την απόφαση δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα.

«Όλα αυτά τα αντικείμενα και οι σχετικές παραμυθένιες ιστορίες δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα μας. Παρόλα αυτά το πρόγραμμα των ημερών εν όψει και του νέου έτους θα έχει όλα τα σχετικά προγράμματα: χιόνι, πάρτυ, μουσική, χορός» δήλωσε ο Σαϊντάλι Σιντίκοφ.

Όπως υπενθυμίζουν και οι Times της Μόσχας, οι εκδηλώσεις για την υποδοχή του Νέου Έτους ουσιαστικά «κληρονομήθηκαν» στη χώρα από την εποχή που αποτελούσε κομμάτι της ΕΣΣΔ.

Όσο για τον ρωσικό Αγιο Βασίλη, αυτός ελάχιστη σχέση έχει με μια χώρα όπου το 98% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Πάντως, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ντουσάμπε θα τοποθετηθεί το ύψους 22 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.