Μιας… πεντάρας «διπλό» για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή
Μιας... πεντάρας «διπλό» για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μια εβδομάδα μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε 5-2 την -τυπικά γηπεδούχο- Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική.

Οι νησιώτες προηγήθηκαν με το πέναλτι του Περόνε στο 6′, όμως, οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ολίσε (14΄), Σαλπιγγίδη (29΄, 54΄), Αναστασιάδη (56΄, αυτογκόλ) και Βούκιτς (59΄), ενώ η ΑΕΛΚ μείωσε με ένα υπέροχο σουτ του Μανούσο στο 87′.

Η ΑΕΛΚ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Περόνε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γλύκο, για την οποία ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο ίδιος ο Αργεντινός, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Θεσσαλονικέων (1-0). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «απαντήσει» στο 8΄, όταν η μπάλα έφτασε μετά από εκτέλεση κόρνερ στον Σαλπιγγίδη, ωστόσο ο διεθνής επιθετικός από κοντά δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα, στέλνοντάς την άουτ.

Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ «καρποφόρησε» στο 14΄, όταν ο Λούκας μετά από ατομική ενέργεια «τροφοδότησε» τον Ολίσε, ο οποίος με δυνατό σουτ «έγραψε» το 1-1. Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 29΄, όταν ο Βούκιτς πάσαρε στον Σαλπιγγίδη και αυτός παραβίασε την εστία του Χογκ για το 1-2. Ο διεθνής επιθετικός «χρίστηκε» εκ νέου σκόρερ στο 54΄, όταν ο Λούκας έκανε τη σέντρα-σουτ κι αυτός μπήκε… με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Στο 56΄ ο ΠΑΟΚ απέκτησε προβάδισμα τριών τερμάτων, όταν ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα «βρήκε» στον Αναστασιάδη και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Χογκ (1-4). Ο… χορός των γκολ για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 59΄, όταν ο Βούκιτς με ατομική ενέργεια και σουτ διαμόρφωσε το 1-5, ενώ στο 87΄ -και αφού είχε πέσει ο ρυθμός του αγώνα- η Καλλονή μείωσε στο τελικό 2-5 με πολύ μακρινό σουτ του Μανούσου.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Καλλονή-ΠΑΟΚ για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες κάρτες: Χωριανόπουλος, Γιουκαρής – Γλύκος

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης (65΄ Ντος Σάντος), Χωριανόπουλος, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Γιόναν Γκαρσία (64΄ Ντάμπος), Μανούσος, Περόνε, Γάλας (46΄ Κάλφας), Βαλλιός, Γιουκαρής.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς):
Γλύκος, Τζαβέλλας, Βούκιτς (67΄ Πόζογλου), Λούκας (72΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Λάζαρ, Κατσουράνης (67΄ Τζιόλης), Κίτσιου, Ολίσε.

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.