«Εχουμε υπ’ όψιν μας τους μνημονιακούς περιορισμούς» δήλωσε στη Βουλή

Μητσοτάκης: 1.000 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης το 2014Προσλήψεις 800 έως 1.000 υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης εντός του 2014, εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης στην Βουλή, ενώ ήδη έχει υπογράψει την πρόσληψη 200 διοικητικών υπάλληλων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009 στο ίδιο υπουργείο.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, είπε ακόμα ότι έχουν προκηρυχθεί 758 θέσεις για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω κινητικότητας από τον κλάδο των δημοτικών αστυνομικών.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του το σύστημα της Δικαιοσύνης, λόγω της υποστελέχωσης ως προς την γραμματειακή υποστήριξη των δικαστηρίων. Όπως είπε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκε με ταχύτητα στο αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης διοικητικών υπαλλήλων. Ήδη υπεγράφη η σχετική απόφαση για τους 200 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2009 ώστε «να συμβάλλουμε στην άμεση κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν», όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πάντως ότι «έχουμε υπ’ όψιν μας τους μνημονιακούς περιορισμούς» και ότι «αξιοποιούμε τις προσλήψεις για εξειδικευμένο προσωπικό δίνοντας προτεραιότητα στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ». Στο πλαίσιο αυτό «800 έως 1000 άτομα έχουμε υπολογίσει να προσληφθούν για το 2014 στο υπουργείο Δικαιοσύνης», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «αρχίζουμε και αποκτούμε να πρώτα ψήγματα μιας σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης».

Όσον αφορά την διαδικασία κινητικότητας, είπε ότι «δυστυχώς έχει απαξιωθεί» και αναφέρθηκε στα κενά φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, για την κάλυψη των οποίων προκηρύχθηκαν 758 θέσεις που θα συμπληρωθούν από τους δημοτικούς αστυνόμους που τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.