Έβγαλε τα μάτια του

Η Άλκμααρ πήρε το 2-2 και την πρωτιά από τον ΠΑΟΚ

Τη δεύτερη θέση στο 12ο όμιλο του Europa League κατάκτησε ο ΠΑΟΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με την ολλανδική Άλκμααρ (πρώτη στο γκρουπ).

Η ομάδα του Άντβοκαατ που ήρθε με πολλές απουσίες στην Ελλάδα, προηγήθηκε στο 31′ με τον Λαμ, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 37′ με το πέναλτι του Λούκας. Ο Γκόρτερ στο 71′ με νέο πέναλτι έκανε το 2-1 αλλά ο νεαρός Πόζογλου με κεφαλιά στο 94΄ισοφάρισε σε 2-2.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο «δικέφαλος» του Βορρά (που ήθελε νίκη ή ισοπαλία με 0-0 ή 1-1 για την πρωτιά) θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των αδυνάτων της κλήρωσης για την φάση των «32», που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (16/12, 14:00) στη Νιόν.

Αποδοκιμασίες και συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Χαλαρή η παρουσία του ΠΑΟΚ στο ημίωρο του παιχνιδιού, με περιορισμένη κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στο νεανικό και με πασιφανή διάθεση να δράσει αποτελεσματικά στο τερέν, ολλανδικό σύνολο. Συνέπεια, της… όρεξης των φιλοξενούμενων ήταν να προηγηθούν δικαίως στο σκορ.

Στο 31’ λεπτό ο Λαμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, από πλάγια δεξιά, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας με ενθουσιασμό το γκολ με τους συμπαίκτες του. Το προβάδισμα των Ολλανδών «αφύπνισε» τους «ασπρόμαυρους» και τους έκανε με απλή τακτική και πίεση να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Κίτσιου, στο 37’ λεπτό μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, ανατράπηκε από τον Χαπς, με τον διαιτητή να δείχνει, χωρίς δεύτερη, σκέψη το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε άψογα ο Λούκας, «γράφοντας» έτσι το 1-1. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει τα ηνία στα χέρια του στο 41’ λεπτό, η κεφαλιά του Λάζαρ, μετά από σέντρα του Κατσουράνη, όμως, έφυγε λίγο άουτ.

Σκηνικό όμοιο με τα πρώτα 30’ λεπτά της αναμέτρησης το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ «χλωμό» και την Αλκμααρ να επιβάλλει το ρυθμό της, να παίζει στρωτά και να απειλεί την εστία του Γλύκου.

Στο 53’ ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» μπλόκαρε σουτ του Χαπς και τέσσερα λεπτά αργότερα αποσόβησε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε από εξαιρετική ενέργεια του Μπέργκαους. Στο 61’ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ «φαρμακερό» σουτ του Γκούτμουνσον, δεν μπόρεσε, ωστόσο, να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο πέναλτι που κέρδισαν στο 70’ οι Ολλανδοί, σε χέρι του Λάζαρ.

Ο Γκόρτερ, ένα λεπτό αργότερα, βρέθηκε απέναντί του και έστειλε με άνεση την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Αλκμααρ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, κατορθώνοντας στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει με τον νεαρό Πόζογλου, ο οποίος έκανε απόψε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με την ανδρική ομάδα των «ασπρόμαυρων».

*Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Σέκου Ολίσε «κόπηκαν» την ύστατη στιγμή από την αποστολή για τον αγώνα

* 100 περίπου οπαδοί της Αλμααρ φιλοξενήθηκαν στη Θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας και λίγοι στη Θύρα 1

* Ιδιαίτερο το παιχνίδι για τον Χούμπ Στέφενς, καθώς αυτό αποτέλεσε την 100η ευρωπαϊκή παρουσία του σε πάγκο

 

 

 

 

Κίτρινες: Γκούντελι , Λιούις, Γκόρτερ

Διαιτητής: Μ. Ολιβερ (Αγγλία)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης (56’ Σκόνδρας), Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (74’ Πόζογλου), Αθανασιάδης (64’ Νέτσιντ)

AΛΜΑΑΡ: Ντε Ρίντερ, Ρέινεν, Λαμ, Χεντ, Χαπς (88’ Φαν Οβερεεμ) Γκούντελι, Γκόρτερ, Οβερτουμ (74’ Γιόχανσον), Μπερχουίς, Λιούις (54’ Γκούτμουνσον), Αβντιτς

Βαθμολογία Αγ. Τερμ. Β.

Άλκμααρ 6 8-4 12 –Φάση «32»
ΠΑΟΚ 6 10-6 12 –Φάση «32»
Μακάμπι Χάιφα 6 6-9 5
Σαχτέρ Καραγκάντι 6 5-10 2

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.