«Σίφουνας» στο Κουμπάν… «σκόρπισε» τη Λοκομοτίβ

«Σίφουνας» στο Κουμπάν... «σκόρπισε» τη ΛοκομοτίβΈνα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός στο Κράσνονταρ, απ’ όπου επιστρέφει με το «διπλό» κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 82-63, αποτελεσμα που τους επιτρέπει να τερματίσουν στην 3η θέση του 4ου ομίλου ή και να διεκδικήσουν ακόμη και την 2η. Παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μετά την πρόκριση στους «16» την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε επίδειξη δύναμης πατώντας το «γκάζι» μετά την δεύτερη περίοδο.

Νέα σπουδαία εμφάνιση, μετά το πρωτάθλημα, για τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (4/6 τρίποντα), όσους και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, που μέτρησε και 5 ασίστ. Καταλυτική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με 12 πόντους (όλους στο πρώτο ημίχρονο) συνέβαλε στην οικοδόμηση της διαφοράς στη δεύτερη περίοδο, ενώ ο Ραμελ Κάρι βρήκε και πάλι το ζεστό χέρι του με 13 πόντους και 3/4 τρίποντα. Μάικ Μπράμος και Στεφάν Λάσμε συμπλήρωσαν τη διψήφια… εξάδα του Παναθηναϊκού στον αποψινό αγώνα, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους Ρώσους προσπάθησε ο Σίμας Γιασάιτις με 13 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός επικέντρωσε τις επιθέσεις στις αρχές της πρώτης περιόδου κοντά στο καλάθι και με σωστά αμυντικά αντανακλαστικά προηγήθηκε γρήγορα με 0-6. Το ξέσπασμα της Λοκομοτίβ αναχαιτίστηκε από τα 6.75, με τους Μπράμος και Διαμαντίδη να δίνουν λύσεις με δύο «κολλητά» τρίποντα και ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 7′, όταν και προηγήθηκε με 14-18. Ωστόσο, οι Ρώσοι μπόρεσαν να αντιδράσουν και με τον Γιασάιτις να απαντά από τα 6.75 (2/2 τρίποντα) η Λοκομοτίβ έτρεξε επιμέρους σκορ 9-3 και προηγήθηκε με τη λήξη της περιόδου με 23-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάντως, ο Παναθηναϊκός με σεμιναριακή άμυνα, που περιόρισε σε μόλις 7 πόντους τους γηπεδούχους (τους 5 από βολές) και τους οδήγησε σε 9 λάθη, πήρε το έλεγχο του αγώνα στα χέρια του. Μάλιστα, με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (6/12 τρίποντα, 12/16 δίποντα, 4/4 βολές) και ρεσιτάλ δημιουργίας με 10 ασίστ οι «πράσινοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο 19′ στους +16 πόντους (27-43), ενώ όταν η Λοκομοτίβ προσπάθησε να αντιδράσει ο Διαμαντίδης της έκοψε τα φτερά από τα 8 μέτρα και με παίκτη πάνω του στη λήξη του ημίχρονου, γράφοντας το 30-43. Εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από τον Διαμαντίδη με 12 πόντους και 4 ασίστ και τον Αντώνη Φώτση με 11 και 3 ριμπάουντ.

Με την ίδια συνταγή, κυρίως στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι», έχοντας «εγκλωβίσει» τον Μάριτς έκλεισαν τα πικ εν ρολ της Λοκομοτίβ και με τον Ούκιτς να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 27′ στους +22 πόντους (38-60). Οι εξαιρετικά άστοχοι Ρώσοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά με τον Μπράουν, αλλά δύο διαδοχικά τρίποντα, ένα από Κάρι και ένα από Ούκιτς διαμόρφωσαν το 44-66 της τρίτης περιόδου.

Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μην απειλείται σε κανένα σημείο και τους Κάρι-Φώτση να έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, κρατώντας τη διαφορά στους +20 πόντους. Μάλιστα, ο Αργύρης Πεδουλάκης περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη πέρασε στο παρκέ και τον πιτσιρικά Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, με τον 17χρονο φόργουορντ να μετράει ένα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία), Μπίριτσικ (Τουρκία)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Εβγκένι Πασούτιν): Γκριγκορίεφ 8 (1), Μπράουν 8, Γουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κανιγκίν 2, Καλνιέτις 7, Λικχοντέι 8 (2), Γιασάιτις 13 (3), Ζούμπκοφ 3 (1), Μάριτς 2, Σιμον 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 11 (3), Κάρι 13 (3), Μπατίστ, Φώτσης 17 (4), Ούκιτς 17 (1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.