Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών Α. Κάντας – Εντοπίστηκε λογαριασμός με 13.700.000 δολάρια στη Σιγκαπούρη!!!

13 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών Α. ΚάνταςΜε ένταλμα του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών κ. Αντώνης Κάντας. Είναι ο διάδοχος του Γιάννη Σμπώκου και κατηγορείται για δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων  για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων (εταιρεία ATLAS), αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και νωρίτερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εντοπίστηκε λογαριασμός σε τράπεζα της Σιγκαπούρης με το ποσό των 13.700.000 δολάρια το οποίο διακινήθηκε μέσω δυο οφ σορ των οποίων διαχειριστής εμφανίζεται ο Α. Κάντας.

Παρά το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν του άσκησε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης στο κατηγορητήριο περιγράφεται στενή συνεργασία του με τους άλλους γερμανούς εμπλεκόμενους  Μύλενμπεκ και Χάουν, αλλά και τον έλληνα πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ. Οι μίζες, οι οποίες κατέληξαν σε αυτόν καταγράφονται ότι υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ και φθάνουν αστρονομικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ… Είναι η δεύτερη φορά, που συλλαμβάνεται ο κ. Κάντας, αφού είναι και κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση εξοπλιστικών με βάση έμβασμα 500.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του στην Ελβετία. Έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή Μαλλή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ…

This entry was posted on Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2013 at 21:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply