Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Αναστάτωση στο ΠαΣοΚ προκαλεί η επιστολή των 11 στελεχών για άμεση σύγκληση της ΚΕ

Δεκέμβριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για «επίθεση παπανδρεϊκών κατά της Κεντροαριστεράς» κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη

Αναστάτωση στο ΠαΣοΚ προκαλεί η επιστολή των 11 στελεχών για άμεση σύγκληση της ΚΕΩς κίνηση εναντίον της Κεντροαριστεράς ερμηνεύεται στο ΠαΣοΚ η επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλο, οι βουλευτές Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραίτης και Γ. Ντόλιος και εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Α. Κελεπούρης, Β. Κίτσιος, Α. Μακρυπίδης, Στ. Ξεκαλάκης, Μ. Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Γ. Πεταλωτής, Κ. Τάτσης).

Τα στελέχη αυτά ζητούν να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της χώρας.

Στην επιστολή δεν προσδιορίζεται ποιά είναι τα ζητήματα αυτά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να θέσουν ζήτημα για τη στρατηγική συμμαχιών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για τη στήριξη του ΠαΣοΚ στην πρωτοβουλία των «58».

Κεντρικά στελέχη του κόμματος είχαν δεχτεί παράπονα από τον ευρύτερο «παπανδρεϊκό» κύκλο επειδή το ΠαΣοΚ έκανε κινητοποίηση για την εκδήλωση της Δευτέρας στο Ακροπόλ χωρίς να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από τα όργανα του κόμματος.

Επιπλέον και επιχείρησαν να επηρεάσουν τον κόσμο, αλλά και όταν είδαν ότι κομματικά μέλη της επιρροής τους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση των «58» τους ζήτησαν το λόγο -λέγεται ότι αυτά έγιναν κυρίως από την «Κίνηση των 75».

Στη Χαρ. Τρικούπη, θεωρούν ότι η επιστολή των 11 στελεχών έχει σταλεί μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε σχεδιασμός για τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς που την υπογράφουν ήταν σε συνεννοήσεις με το κόμμα για να καθοριστεί ποιά ημέρα τους βολεύει όλους για τη συνεδρίαση.

Επίσης, εκτιμούν ότι η αντίδραση αυτή πυροδοτήθηκε από τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στο Ακροπόλ και πολλοί μιλούν ευθέως «για πόλεμο του Γιώργου Παπανδρέου κατά της Κεντροαριστεράς».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο να διαλυθεί ή να απορροφηθεί το ΠαΣοΚ από ένα ευρύτερο σχήμα, αλλά στις επαφές του με τους «58» πριν από την εκδήλωση είχε αφήσει να εννοήθεί ότι δεν έχει αντίρρηση να ξεκινήσει ένας διάλογος για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Στη συνέχεια όμως κανένας «παπανδρεϊκός» δεν εμφανίστηκε στο Ακροπόλ. Πάντως δεν είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την επιστολή των 11 στελεχών καθώς βρισκόταν στο Λονδίνο από όπου επέστρεψε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν ήταν μόνο η συγκέντρωση της Αθήνας. Μεγάλη προσέλευση κόσμου είχαν και οι συγκεντρώσεις των «58» την Τετάρτη, στη Λάρισα και στην Πάτρα με ομιλητές την κυρία Αθηνά Δρέττα και τους κ.κ. Αρ. Δοξιάδη και Στ. Μπένο αντιστοίχως.

Και στις δύο πόλεις συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα (να σημειωθεί ότι κανένα κόμμα ούτε η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει πάνω από 150 άτομα σε αμιγώς κομματικές συγκεντρώσεις) και προκλήθηκε αίσθηση στις τοπικές κοινωνίες.

Τα πυρά των στελεχών της Χαρ. Τρικούπη στρέφονται κυρίως κατά του κ. Σαχινίδη. «Την ημέρα που θα αναδειχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ στο εσωτερικό της αποφάσισαν οι έντεκα να δημιουργήσουν πρόβλημα και στο ΠαΣοΚ, κάνοντας ζημιά σε όλη την παράταξη. Εφόσον υπήρχαν τόσο κρίσιμα ζητήματα γιατί κανένας δεν πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος;», επισημαίνουν. Ο κ. Σαχινίδης, ήταν το μόνο στέλεχος του ΠαΣοΚ που είχε μαζί του ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση με τη τρόικα την Πέμπτη το πρωί και ο βουλευτής Λάρισας, όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ δεν του είπε κουβέντα για την επιστολή που ετοιμαζόταν να του στείλει. Επίσης, προσθέτουν ότι σε ότι αφορά τις συμμαχίες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές  ότι τόσο το Πολιτικό Συμβούλιο όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν διευκρινίσει ότι το ΠαΣοΚ θα στηρίξει ανεξάρτητους υποψηφίους στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Συζητήσεις προκάλεσε επίσης η παρουσία τριών ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ στην έναρξη του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Οι κυρίες Αννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, και ο κ. Σπ. Δανέλλης καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων για την ομιλία του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος απέκλεισε τη συμμαχία με το ΠαΣοΚ στο πλαίσιο της δημιουργίας του τρίτου πόλου.

Στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ παρευρέθηκε και ο κ. Π. Μπεγλίτης ο οποίος όμως την Τετάρτη έστειλε στον γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη επιστολή παραίτησης από την Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ.

Η επιστολή των 11

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύντροφε Πρόεδρε,

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν  τη  συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.

Τα μέλη της ΚΠΕ:

Κελεπούρης Ανδρέας

Κίτσιος Βασίλης

Μακρυπίδης Ανδρέας

Μωραΐτης Θάνος

Ντόλιος Γιώργος

Ξεκαλάκης Στέφανος

Όθωνας Μανώλης

Παπαθανάση Αφροδίτη

Πεταλωτής Γιώργος

Σαχινίδης Φίλιππος

Τάτσης Κωνσταντίνος

 

Κρουστάλλη Δήμητρα

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 13th, 2013 at 15:17 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply