Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη με τον Διοικητή του ΟΓΑ

Δεκέμβριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

 ΟΓΑΜετά από πρωτοβουλία 15 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στις 10-12-2013,  με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ Ξενοφώντα Βεργίνη, προκειμένου να τεθούν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις αγροτικές περιφέρειες, τους ασφαλισμένους αγρότες και τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1)       To μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους ανασφάλιστους υπερήλικες

2)      Το πρόβλημα σχετικά με ασφαλισμένους των οποίων ανεστάλη η σύνταξη και οι οποίοι ελέγχονται για επαναφορά (ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ από το 2002 έως και σήμερα)

3)      Τα οικογενειακά επιδόματα

4)      Η καταβολή εισφορών και αριθμού δόσεων ασφαλιστικών εισφορών, και παράταση των εισφορών έως 16-12-2013

5)      Το θέμα των ληξιπρόθεσμων καταβολών

6)      Η δυνατότητα εξαγοράς ετών για απονομή σύνταξης

7)      Η δημιουργία Περιφερειακής Υπηρεσίας ΟΓΑ με έδρα την Κοζάνη που θα εξυπηρετήσει τους Νομούς της Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα)

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει με τους γεννηθέντες τα έτη 1948-1949 και η δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης

Μετά τη συνάντηση και συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων ενημερώθηκαν από το Διοικητή ότι γίνονται σημαντικά βήματα και προσπάθειες στην επίλυση των ανωτέρω και οι βουλευτές δεσμεύτηκαν για προσπάθεια νομοθετικής επίλυσης των ανωτέρω ζητημάτων.

Κοψαχείλης Τιμολέων

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε. Γρεβενών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Δεκέμβριος 12th, 2013 at 14:09 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply