Αφορά περίπου 385.000 οχήματα

Το 7% των φορολογουμένων έχει προμηθευθεί τα τέλη κυκλοφορίας 2014Μόλις το 7% των πολιτών έχει προμηθευθεί μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 , γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης , καθώς η διορία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, από σύνολο 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών μόλις 385.000, ενώπερίπου 35.000 πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Εφορίες.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θεωρούν πως η πλειοψηφία των πολιτών θα καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Προειδοποιούν παράλληλα ότι όσοι φορολογούμενοι είναι εκπρόθεσμοι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν, ήτοι η επιβάρυνση για τους φορολογουμένους αυτούς θα ανέλθει από 44 ευρώ έως και 2.640 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό του οχήματος.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει πως για πολλούς φορολογουμένους η καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μέσα σε ένα μήνα καλούνται να καταβάλουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, τον ΦΑΠ 2013 και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα μόλις 35.000 πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Εφορίες, αριθμός που είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με τον αναμενόμενο. Πέρυσι ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν στις εφορίες ξεπέρασε τις 650.000.

Θανάσης Κουκάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.