Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Παιδιά εσταυρωμένα” – Φωτογραφίες και βίντεο για το Γολγοθά παιδιών στον κόσμο

11 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι “Los intocables” ή οι Άθικτοι, είναι ένα πρότζεκτ φωτογραφίας με δημιουργό τον κουβανό φωτογράφο Erik Ravelo και τον Βραζιλιάνο καλλιτεχνικό διευθυντή Daniel Ferreira

Το θέμα εχει ως επίκεντρο τα παιδιά καθώς και για τις διάφορες επιθέσεις κατά των παιδιών ανα τον κόσμο: την σεξουαλική κακοποίηση, τους πυροβολισμούς στα αμερικανικά σχολεία, τον σεξοτουρισμό, τον πόλεμο, την πυρηνική καταστροφή ακόμα και την παχυσαρκία και τα fast food …

Η παρακάτω σειρά απο φωτογραφιες του κουβανού φωτογράφου δείχνει τα παιδιά να βρίσκονται στον σταυρό τους… το καθένα απο αυτα στην δική τους Νέμεση. Εκ πρώτης όψεως ίσως να μην ειναι τόσο σοκαριστικό το έργο του Ραβέλο, ωστόσο αυτο που σοκάρει ειναι η σκέψη, η πικρη αυτη γεύση, που αφήνει μετά.

  • Η πρώτη εικόνα αναφέρεται στο δικαίωμα της ελεύθερης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
  • Η δεύτερη εικόνα που αναφέρεται στα φαινόμενα παιδεραστίας στο Βατικανό.
  • Η τρίτη εικόνα αναφέρεται στην εμπορία οργάνων στη μαύρη αγορά, όπου τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά φτωχών χωρών.
  • Η τέταρτη εικόνα αναφέρεται στην παχυσαρκία, κατηγορώντας τις μεγάλες εταιρείες fast food.
  • Η πέμπτη εικόνα αναφέρεται στον πόλεμο στη Συρία.
  • Η έκτη εικόνα αναφέρεται στις πυρηνικές καταστροφές.
  • Η έβδομη εικόνα αναφέρεται στη σεξουαλικό τουρισμό με θύματα μικρά παιδιά στην Ταϊλάνδη.

Το παρακάτω βίντεο δίνει ζωή στην εικόνα, κάνει πραγματικό αυτο που μπορεί να έχετε τοποθετήσει στον τομέα της φαντασίας.

onalert

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2013 at 18:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply