Κίνδυνο να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος βλέπει ο πρόεδρος της Νομικής

«Μόνο ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του»Προειδοποίηση πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος σε περίπτωση που συνεχιστεί το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απηύθυνε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος, Θεόδωρος Φορτσάκης, τονίζοντας πως είναι απολύτως επείγον να γίνει διάλογος που θα καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος παραβατικότητας, αλλά χώρος νομιμότητας», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Φορτσάκης, επισημαίνοντας πως το «εργαλείο» προκειμένου να ανοίξει το ΕΚΠΑ είναι «να κινητοποιηθούν οι μάζες των φοιτητών και των καθηγητών», ώστε «να επιβάλλουν την επιθυμητή λύση, δηλαδή να ανοίξει το Πανεπιστήμιο».

«Μόνο ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη Νομική, η οποία τελικά δε λειτούργησε τη Δευτέρα λόγω κατάληψης, παρά ανακοίνωση του ιδίου που προανήγγειλε το άνοιγμά της, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε πως ο η απαγόρευση εισόδου στη σχολή ήταν έργο μίας μειοψηφίας φοιτητών, προσθέτοντας πως «αν είχαμε περισσότερους φοιτητής παρόντες θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχει απαγόρευση εισόδου».

Παρά ταύτα, ο κ. Φορτσάκης επέκρινε ως «ατυχή» την όλη στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στα ΑΕΙ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «ανασυγκρότηση» της σχέσης μεταξύ του υπουργείου και των Πανεπιστημίων.

Τέλος, όσον αφορά την παραπομπή του πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, ο πρόεδρος της Νομικής του Καποδιστριακού τόνισε πως πρόκειται για ακραία συμπεριφορά της Πολιτείας, καθώς, όπως υποστήριξε, ο πρύτανης «δεν υποστήριξε τις μειοψηφίες, ούτε τις ενίσχυσε».

Oι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προχωρούν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων.

newsbeast

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.