Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε ζωντανή μετάδοση το τελευταίο αντίο στον Νέλσον Μαντέλα

Δεκέμβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

90 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα παραστούν στην κηδεία του «Μαντίμπα»

Σε ζωντανή μετάδοση το τελευταίο αντίο στον Νέλσον ΜαντέλαΔεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νοτίου Αφρικής, αλλά και 90 ηγέτες από όλο τον κόσμο θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Νέλσον Μαντέλα. Η τελετή θα γίνει στο στάδιο FNB κοντά στο Σοβέτο, όπου κάποτε ζούσε ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης της χώρας.

Μεταξύ των ηγετών που θα μιλήσουν για τον Μαντέλα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο αντιπρόεδρος της Κίνας, ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και πρόεδρος Ζούμα της Νοτίου Αφρικής.

Στο στάδιο FNB χωρητικότητας 95.000 θεατών, ο Μαντέλα είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, στη διάρκεια του Μουντιάλ που φιλοξένησε η χώρα το 2010.

Η τελετή ξεκινά στις 11 το πρωί με τον εθνικό ύμνο της Νότιας Αφρικής από μια χορωδία. Τα εγγόνια του Μαντέλα και ο πολιτικός κόσμος από όλο τον πλανήτη στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στο άνθρωπο-σύμβολο της ειρήνης και της ισότητας.

Πολλά γήπεδα και στάδια σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση «επιφυλακής» για να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια λαού που τιμούν τον ιστορικό τους ηγέτη καθώς σε δεκάδες δημόσιους χώρους που άνοιξαν σε όλη τη χώρα οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα όσα θα συμβαίνουν στο στάδιο FNB μέσα από γιγαντοοθόνες. Την ασφάλεια επιτηρούν χιλιάδες αστυνομικοί.

Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την κηδεία και την ταφή του.

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 10th, 2013 at 12:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply