Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θ. Σκορδάς: Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων»

Δεκέμβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν έχουν εκτελεστεί 66.000 δικαστικές αποφάσεις, λόγω της προστασίας που παρέχεται, τόνισε ο υφυπουργός ανάπτυξης

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς επαναβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων. Όπως ανέφερε, υπάρχουν από το 2009, 66.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών, για πλειστηριασμό που δεν έχουν εκτελεστεί, λόγω της προστασίας που παρέχεται.

Τόνισε ωστόσο, πως το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας. Όπως εκτίμησε ο κ. Σκορδάς, οι δανειολήπτες που καλύπτονται από αυτό το πλαίσιο φθάνουν τους 14.000.

αμπε

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 10th, 2013 at 07:08 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply