Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευ. Βενιζέλος «Κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα χωρίς ρεύμα»

10 Δεκεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με τα «ριζικά μέτρα» της κυβέρνησης, «σε 500.000 οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ενεργειακή φτώχεια είναι μια μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη – 50 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν στην Ευρώπη από ενεργειακή φτώχεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, με στόχο, όπως ανέφερε, «να προωθήσουμε με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, των αποφάσεων που έχουμε λάβει, ώστε κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα να μην μείνει χωρίς ρεύμα».

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και η απόφασή μας είναι να ληφθούν μια σειρά από ριζικά μέτρα που θέλω να σας τα ξαναπώ σήμερα, γιατί όλοι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πραγματικότητα για αυτούς».

Παράλληλα, μίλησε και για τους ανθρώπους «εκτός των τειχών». «Αυτοί που δεν έχουν πάει στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών. Όσοι λοιπόν είναι γραμμένοι στους καταλόγους αυτούς την 1η Νοεμβρίου του 2013 επίσης θα έχουν τα ίδια ευεργετήματα».

Εκτίμησε δε ότι πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «σε 500.000 οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος».

Επίσης, θα παρέχεται έκπτωση που θα φτάνει μέχρι και το 70% στις κοινωνικές δομές – ενορίες που προσφέρουν συσσίτια, δομές του Υπουργείου Πρόνοιας και των Δήμων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε παράλληλα και στην περιβαλλοντική διάσταση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι «η αιθαλομίχλη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους πάντες. Δεν είναι δυνατόν να τροφοδοτούμε το φαινόμενο αυτό, τις ημέρες μάλιστα που υπάρχει κρίση».

kathimerini

This entry was posted on Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2013 at 14:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply