O Τζόρβας «κράτησε» το 0-0 του Απόλλωνα στην Τούμπα
O Τζόρβας «κράτησε» το 0-0 του Απόλλωνα στην Τούμπα

Στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντοτε ο καλύτερος και αυτό επιβεβαιώθηκε εμφατικά στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει «μονότερμα» από την αρχή ως το τέλος τον Απόλλωνα, που έμεινε με 10 παίκτες από το 40΄ λόγω της αποβολής του Μίνγκα, αλλά να μένει στο 0-0 απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «ήρωα» τον κορυφαίο της αναμέτρησης, Αλέξη Τζόρβα, ενώ στο 95′ ο Νέτσιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Κύζας ακύρωσε το γκολ θεωρώντας ότι ο Αθανασιάδης έχει κάνει επιθετικό φάουλ εκτός φάσης, απόφαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγάλη πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία τους πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν στη σέντρα του Στοχ ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 7′ η επιπολαιότητα του Τζόρβα λίγο έλειψε να κοστίσει στον Απόλλωνα, αλλά ο πείσμων Αθανασιάδης που έβαλε την κόντρα στο (καθυστερημένο) διώξιμο του διεθνούς τερματοφύλακα είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ένα σουτ του Μίνγκα έξω από την περιοχή (8΄) ανάγκασε τον Γλύκο σε διπλή απόκρουση, σε μια… ανάπαυλα του αγωνιστικού μονόλογου του «Δικέφαλου», που συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες: στο 11′ με το άστοχο σουτ του Στοχ (άουτ), στο 13′ με τη σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του αμαρκάριστου Σαλπιγγίδη (άουτ), στο 19′ με τον Τζόρβα να εξουδετερώνει σωτήρια το πλασέ του Στοχ.

Σταδιακά ο ρυθμός του ΠΑΟΚ «καταλάγιασε», χωρίς όμως η παθητική προσέγγιση του Απόλλωνα στο παιχνίδι να έχει αλλάξει. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν ούτε ως το κέντρο του γηπέδου, είχαν όμως τουλάχιστον καταφέρει να αμύνονται εκτός περιοχής. Στο 40ό λεπτό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Μίνγκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (για φάουλ στον Τζιόλη από πίσω) και το ημίχρονο έκλεισε με τον Λούκας να πλασάρει ελάχιστα άουτ στις καθυστερήσεις, στη δέκατη τελική προσπάθεια των παικτών του Στέφενς σε αυτό το διάστημα.

Ο Απόλλωνας συνέχισε να αμύνεται έξω από την περιοχή του και στην επανάληψη, που ήταν «καρμπόν» του πρώτου μέρους. Στο 55΄ ο Λούκας υποχρέωσε τον Τζόρβα σε νέα σωτήρια απόκρουση, στο 57΄ ο διεθνής τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Λάζαρ, στο 63΄ ο Χατζηζήσης πρόλαβε με προβολή τον Αθανασιάδη που είχε βγει απέναντι στον Τζόρβα, ο οποίος στο 66΄ απέκρουσε νέο σουτ του Στοχ.

Στο 78΄ το αριστερό δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Λούκας και στην εξέλιξη της φάσης ο «ήρωας» του αγώνα, Τζόρβας, έκανε νέα μεγάλη απόκρουση στην προσπάθεια του Βούκιτς, στο 86΄ ο Νέτσιντ έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε άλλη μία σπουδαία απόκρουση, στην κεφαλιά του Λίνο, δίνοντας τον πρώτο φετινό εκτός έδρας βαθμό στην ομάδα του.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Απόλλων για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Κύζας (Δράμας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 40′ Μίνγκας (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λάζαρ, Κατσουράνης, Βίτορ – Μίνγκας, Χατζηζήσης, Τζόρβας

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (72΄ Νέτσιντ), Βίτορ, Τζιόλης (59΄ Κατσουράνης), Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (58΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (76΄ Τσιλιγκίρης), Άλβαρες, Μίνγκας, Μπάρκογλου (58΄ Παπαζαχαρίας), Αργυρόπουλος (21΄ Χατζηζήσης), Τσοκάνης.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.