Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα»

Δεκέμβριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τη θλίψη της για τον θάνατο του υπαρχιφύλακα στη Φλώρινα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία

Να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα ασφάλειας που βιώνουν οι αστυνομικοί στην επικίνδυνη καθημερινότητά τους καλoύν τα αρμόδια υπηρεσιακά και κυβερνητικά όργανα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, με αφορμή τον θάνατο του υπαρχιφύλακα στο Βροντερό Φλώρινας έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με δύο Αλβανούς κακοποιούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: «εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την απροσδόκητη απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, τη στιγμή που με δυο άλλους συναδέλφους επιχειρούσε επικίνδυνη αποστολή στα ορεινά του Βροντερού Φλώρινας, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους για την πάταξη της διασυνοριακής εγκληματικότητας και την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.

Δυστυχώς, θρηνούμε τον τρίτο συνάδελφό μας -θύμα στο βωμό του καθήκοντος από την αρχή του χρόνου- χωρίς να έχουν εξαχθεί εκ μέρους της πολιτείας τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε ο αστυνομικός να μη βαδίζει καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού, προτάσσοντας ανυπεράσπιστος τα στήθη του σε επικίνδυνους εγκληματίες και υπονομευτές της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Καλούμε τα αρμόδια υπηρεσιακά και κυβερνητικά όργανα, επιτέλους, να αντιμετωπίσουν σθεναρά το έλλειμμα ασφαλείας που βιώνει ο ίδιος ο αστυνομικός στην επικίνδυνη γι’ αυτόν «καθημερινότητα». Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα.

Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας, ευχόμενοι να αντέξει τη δυσβάσταχτη απώλεια του άξιου μέλους της -οικογενειάρχη, πατέρα και συναδέλφου μας Ηλία και να δει μαζί με εμάς να δικαιώνονται κάποτε οι αγώνες μας, αγώνες και του ίδιου του συναδέλφου μας για μια αστυνομία που θα σέβεται πάνω από όλα τα παιδιά της».

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 8th, 2013 at 16:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply