Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πολωνία εξαιτίας της θύελλας Ξαβέρ που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη. Εκατοντάδες οχήματα έχουν παγιδευτεί στους δρόμους εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί περίπου 350.000 σπίτια, ενώ χάος επικρατεί στις αερομεταφορές με ματαιώσεις πτήσεων σε πολλά αεροδρόμια.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το Σάββατο στην Κάτω Σιλεσία, καθώς παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους την ώρα που εργαζόταν σε ένα μπαλκόνι.

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή όταν δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής συνολικά 53 άνθρωποι σ’ ολόκληρη την Πολωνία.

Εκατοντάδες οχήματα παγιδεύτηκαν τη νύχτα στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού. Το χιόνι σε ορισμένους δρόμους έγινε αιτία να προκληθούν μποτιλιαρίσματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.

Στο Στρζέλνο της κεντρικής Πολωνίας, πυροσβέστες απομάκρυναν από τα παγιδευμένα αυτοκίνητα 250 επιβάτες, εκ των οποίων τα 200 παιδιά.

«Οι πυροσβέστες μοιράζουν ζεστό τσάι και τρόφιμα στους εγκλωβισμένους επιβάτες αυτοκινήτων» δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

δολ,αμπε,γαλλικο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.