Άντερ(λεχτ) κοντρόλ...Ο Ολυμπιακός, παίζοντας όσο χρειαζόταν, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στην Σούπερ Λίγκα και πλέον ετοιμάζεται για… τ’ αστέρια.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης Τσόρι Ντομίνγκεζ (74’), το πήρε επάνω του, άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ ο Ολαϊτάν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 90’. Με το μυαλό στους Βέλγους οι «ερυθρόλευκοι» ζορίστηκαν αρκετά κόντρα στους Αρκάδες, οι οποίοι ήταν σωστοί τακτικά, όμως «λύγισαν» στο τέλος.

Πλέον, την Τρίτη, ο Ολυμιακός δίνει το σημαντικότερο παιχνίδι του για φέτος, υποδεχόμενος την Άντερλεχτ, με φόντο την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το ματς:
Ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ επέλεξε να κάνει πολλές αλλαγές έφερε τους «ερυθρόλευκους» χωρίς την απαιτούμενη ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα, με κινητήριο μοχλό τον Τσόρι και κοντά σε απόδοση τον Μασάντο. Οι φάσεις μπροστά από την εστία του Ερνάντεζ δεν ήταν πολλές και ήταν όλες έξω από την περιοχή με σουτ. Η πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα δεν άφηνε κενούς διαδρόμους, αφού άπαντες οι παίκτες των Αρκάδων είχαν στο μυαλό τους τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Με τον Εντό μπροστά από τα στόπερ, με τον Μουνάφο να «κολλάει» πολλές φορές σε αυτά και τους Ναβάρο και Καράσκο να έχουν διάθεση να… «τρέξουν» τους Χολέμπας και Τόρες αντίστοιχα, η ομάδα του Βεργέτη, προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στα πρώτα 45 λεπτά παρουσιάστηκαν δύο ευκαιρίες για τον Αστέρα, όμως σπαταλήθηκαν και έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς κάποια να έχει καταφέρει να φτάσει στο γκολ και να μπει στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Ο Μίτσελ, αλλάζει δεξί μπακ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο, εκεί που περιμένεις η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική, αυτό δεν συμβαίνει. Ο Αστέρας πιέζει ψηλά, προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους «ερυθρόλευκους», όμως όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να κάνει το γκολ. Και δεν άργησε να το πληρώσει. Η είσοδος του Βάις στο παιχνίδι, εκτός από ποιότητα, έδωσε και ταχύτητα, κάνοντας τον Ολυμπιακό πιο απειλητικό. Έτσι ήρθε και το γκολ. Ο Σλοβάκος κέρδισε το πέναλτι, ο Τσόρι το μετέτρεψε σε γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους «ερυθρόλευκους».

Αυτό το τέρμα από τον Τσόρι… έφτανε και περίσσευε στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να σκέφτεται περισσότερο την Άντερλεχτ και το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης, στο οποίο «σφραγίζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που άλλαξε πριν το τέλος ήταν το σκορ, αφού ο Όλαίτάν έκανε το 2-0 και έδωσε άλλο αέρα στους Πειραιώτες. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Καλογερόπουλο έδωσε το τρίποντο στους «ερυθρόλευκους» και ανάγκασε σε μία ακόμα εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46’ Παπάζογλου), Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (60’ Βάις), Κάμπελ, Σέποβιτς (69’ Ολαϊτάν).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντιγκά, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό (80’ Κάφα), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Ναβάρο (87’ Ουρτάδο), Χουάνμα (70’ Μπακασέτας).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Απτόσογλου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.