«Λάτιν» νίκη του Λεβαδειακού στο επαρχιακό ντέρμπι με τον Πλατανιά

«Λάτιν» νίκη του Λεβαδειακού στο επαρχιακό ντέρμπι με τον Πλατανιά

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Κρήτης είχε την υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία και ο Λεβαδειακός κατέκτησε τη νίκη με τα γκολ των Ροζέριο (12′) και Ορτέγκα (77′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε στο γήπεδο για να αιφνιδιάσει και πίεσε από το πρώτο λεπτό. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η φάση στο 8ο λεπτό, όταν ο Μπέλιτς έκανε το σουτ, με τον Πριζόφσκι να πέφτει και να διώχνει με δυσκολία την μπάλα. Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν στην πρώτη τους καλή στιγμή ν’ ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 12′ μετά από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα του Πλατανιά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή και ο Ροτζέριο από κοντά έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός οπισθοχώρησε και άφησε χώρο στην ομάδα της Κρήτης. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ανέλαβαν τον έλεγχο, είχαν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και με σπασμωδικές νικήσεις προσπαθούσαν να βρούνε διαδρόμους στην άμυνα των γηπεδούχων και ν’ απειλήσουν την εστία του Πριζόφσκι. Η άμυνα του Λεβαδειακού κατάφερνε να αποκρούει τους (όποιους) κινδύνους και το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με σαφές αμυντικό προσανατολισμό με στόχο να διαφυλάξει τη νίκη, ενώ ο Πλατανιάς είχε την υπεροχή, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Λίγες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες κυριαρχούσαν στην αγωνιστική εικόνα του ματς.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του και το πλήρωσε. Ο Λεβαδειακός σε μια από τις λίγες επιθετικές πρωτοβουλίες κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη. Συγκεκριμένα στο 77ο λεπτό ο Ορτέγκα μ’ εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι… έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Λεβαδειακός-Πλατανιάς για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας

Κίτρινες: Μουλόπουλος, Λυκογιάννης – Σεγκούρα (στον πάγκο!)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πριζόφσκι (73′ Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης (90′ Καπό), Λαμπρόπουλος (58′ Πετράτζι), Ιωαννίδης, Κονέ, Ροτζέριο, Ορτένγκα, Μάντζιος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Αναστόπουλος):
Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Σιώπης, Γουνδουλάκης (84′ Γιακουμάκης), Κατάι, Μπέλιτς, Μοράλ (25′ Μπεριάν).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.