Εργο… τέλεια ισοπαλία 3-3 με Άρη, αλλά όχι για καρδιακούς

Εργο... τέλεια ισοπαλία 3-3 με Άρη, αλλά όχι για καρδιακούςΒαθμούς, γκολ και… εντυπώσεις μοιράστηκαν Εργοτέλης και Άρης (Εργοτέλης – Άρης 3-3) στο άνοιγμα της αυλαίας της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Παγκρήτιο. Οι Κρητικοί είχαν δύο δοκάρια, προηγήθηκαν 2-0 σε ένα τρίλεπτο (62’, 65′) και ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα, όμως, ακόμα δεν είχε «μιλήσει» ο Ανδρέας Τάτος.

Ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 68′ και με τρία γκολ σε διάστημα περίπου 10 λεπτών (69′, 71′, 80′) οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 90′ οι γηπεδούχοι είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Τζανακάκη και στο 94’ ο Μπαντιμπαγκά, έβαλε τον επίλογο μιας επικής ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κέρδιζε τις μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πίεζε την άμυνα του Αρη, με πρωταγωνιστές τους Πελέ και Μπαντιμπανγκά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, ήταν αυτή που έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν στο 21′ ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην άμυνα του Εργοτέλη κι έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, όμως ο Αθανασίου έδιωξε ενστικτωδώς.

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Κρήτης ανέλαβε και πάλι τον έλεγχο και στάθηκε άτυχη, καθώς μπορούσε, στα επόμενα λεπτά, να έχει ανοίξει το σκορ, αλλά τη σταμάτησαν τα δοκάρια! Πρώτα στο 24ο λεπτό ο Ρομάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Πίτσος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί βρέθηκε ο Μπαντιμπανγκά, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές και η άμυνα του Αρη πέρασε δύσκολες στιγμές. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 62ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά από τον Μπαντιμπανγκά, ο οποίος «νίκησε» την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Το γκολ αυτό ενίσχυσε τη ψυχολογία της κρητικής ομάδας, η οποία κατάφερε στα επόμενα λεπτά να πετύχει και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 65′ ο Πελέ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξεσήκωσε και πάλι τις κερκίδες.

Το 2-0 φάνηκε να… αποτελειώνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, όμως, τα έπαιξε όλα για όλα. Εριξε αμέσως στον αγώνα τους Τάτο και Σταυρόπουλο και δικαιώθηκε. Από εκεί που όλα φαινόταν χαμένα για τον Αρη, ο Ανδρέας Τάτος γύρισε το ματς. Πρώτα στο 69ο λεπτό με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Νταμαρλή, ο οποίος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε «παγώνοντας» τους γηπεδούχους!

Ο Εργοτέλης τα είχε χαμένα. Ο Αρης με ενισχυμένο ηθικό, συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας για το γκολ της νίκης. Ο Ανδρέας Τάτος, και πάλι, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση και στο 80′ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από δοκάρι του Ουντοτζι, έκανε την ολική ανατροπή «γράφοντας» το 3-2. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει, αλλά και πάλι είχε αντίπαλο και τα δοκάρια, καθώς ο Μπαντιμπανγκά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη στο 89΄. Όμως, ο Βέλγος άσος δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να σώσει την παρτίδα για την ομάδα του, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ ισοφάρισε στο τελικό 3-3, σε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της Σούπερ λίγκας.


Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Εργοτέλης – Αρης για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες:
Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά, Πελέ – Κύργιας, Ηρακλής, Τάτος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (80′ Μπουχαλάκης), Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76′ Βερπακόφσκις), Πελέ, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (77′ Αναστασάκος).

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Νταμαρλής (88′ Πουλίδο), Οικονομόπουλος (68′ Τάτος), Κύργιας, Αγγελούδης (68′ Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Τσουμάνης, Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.