Κινήσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή και την Τρίτη

Νέες κινητοποιήσεις από τους θεσσαλούς αγρότεςΠανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λάρισα. Θα προηγηθεί την Κυριακή, κινητοποίηση στο Δαμάσι, όπου τρακτέρ του Αγροτικού Συλλόγου θα βγουν στην πλατεία του χωριού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που δημιουργούνται με το αμπελοοινικό μητρώο.

Όπως κατήγγειλαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), τα δύο τελευταία χρόνια πάνω από 2 δισ. ευρώ χάθηκαν από τις τσέπες των αγροτών.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα καλούν όλους τους αγρότες να αγωνιστούν ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες, μεταξύ άλλων, επιβάλλουν:

– φορολόγηση σπιτιών, χωραφιών, τήρηση βιβλίων με επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ και φόρο επιτηδεύματος,

– αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, και υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, στα μέσα και τα εφόδια,

– μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ,

– περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις για χρέη προς τις ΔΟΥ ενώ έρχονται οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών,

– χαράτσια σε Υγεία, ΕΛΓΑ – ΟΓΑ και αύξηση ορίων φορολόγησης στα 67 χρόνια,

– εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.