Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μηνύματα Σαμαρά-Βενιζέλου για τον θάνατο Μαντέλα

Δεκέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Οι Ελληνες θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Μηνύματα Σαμαρά-Βενιζέλου για τον θάνατο ΜαντέλαΤην αξία που είχε ο Νέλσον Μαντέλα ως σύμβολο στον αγώνα για την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία υπογραμμίζει η ελληνική κυβέρνηση.
«Αποχαιρετούμε, σήμερα, μαζί με ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, τον ήρωα που έγραψε μοναδικές σελίδες στη νεότερη ιστορίας της, το σύμβολο των αγώνων για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία, σε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το πρότυπο της ταπεινότητας, της ανιδιοτέλειας και της ανθρωπιάς, τον ιδεολόγο αγωνιστή ενάντια στη βία, το απαρτχάιντ και σε κάθε μορφής ρατσισμό» συνεχίζει, λέγοντας πως «οι Έλληνες θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη του».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην οικογένεια του Μαντέλα και το λαό της Νοτίου Αφρικής τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

«Ο Νέλσον Μαντέλα είχε το προνόμιο να περάσει στο χώρο της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ και πολλά χρόνια, ως εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος.

«Ως σύμβολο του διαρκούς αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα  και ελευθερία. Τον αποχαιρετά όλη η ανθρωπότητα σε μια εποχή που, δυστυχώς, πολλές από τις κατακτήσεις του δημοκρατικού  πολιτικού πολιτισμού  αμφισβητούνται» συνέχισε.

«Το όνομα και η εικόνα του ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο» κατέληξε ο Ευ.Βενιζέλος.

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 6th, 2013 at 12:45 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply