Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτεταμένη κλοπή κωδικών εντόπισε εταιρεία ασφαλείας

Δεκέμβριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θύματα έπεσαν χρήστες των ιστοσελίδων Facebook, Google, Twitter, Yahoo
Εκτεταμένη κλοπή κωδικών εντόπισε εταιρεία ασφαλείαςΕταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας δημοσίευσε ανακοίνωση για εκτεταμένη κλοπή κωδικών χρηστών από διάφορες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα Facebook, Google, Twitter και Yahoo.

Η υποκλοπή σημειώθηκε μέσω κακόβουλου λογισμικού (keylogging) που είχε εγκατασταθεί σε υπολογιστές, χωρίς όμως να αναφέρεται ο αριθμός των «μολυσμένων» υπολογιστών.

Το λογισμικό κατέγραφε τους κωδικούς και τα «ονόματα χρήστη», όταν οι χρήστες τα πληκτρολογούσαν και στη συνέχεια έστελνε τα δεδομένα σε ένα σέρβερ που έλεγχαν οι χάκερ.

Ερευνητές της εταιρείας Trustwave εντόπισαν ένα σέρβερ στην Ολλανδία, ο οποίος περιείχε προσωπικούς κωδικούς για πάνω από 93.000 ιστότοπους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δεδομένα για 318.000 λογαριασμούς στο Facebook, 70.000 στο Gmail, Google+ και YouTube, 60.000 στο Yahoo και 22.000 στο Twitter.

Η Trustwave ενημέρωσε τις εταιρείες, οι χρήστες των οποίων είχαν πέσει θύματα.

Σύμφωνα με το CNN, Facebook, LinkedIn και Twitter ενημέρωσαν τους χρήστες και επανέφεραν τους κωδικούς, ενώ η Google αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

newsbeast

 

This entry was posted on Παρασκευή, Δεκέμβριος 6th, 2013 at 17:35 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply