Το σκάνδαλο που «τάραξε» την ελίτ της αμερικανικής κοινωνίας
Οι γυμνές φωτογραφίες των πρωτοετών του Χάρβαρντ και του ΓέιλΚάπου εκεί έξω «κυκλοφορεί» μια γυμνή φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον καθώς και άλλων διάσημων και επιφανών προσώπων –ο καθένας στον τομέα του- ανάμεσα στους οποίους οι Τζορτζ Μπους και Μέριλ Στριπ, για παράδειγμα.

Μεταξύ του 1940 και 1970, πολλά πρωτοκλασάτα αμερικανικά κολέγια, είχαν μια περίεργη… απαίτηση από τους εισερχόμενους πρωτοετείς φοιτητές τους.

Το Harvard, το Yale, το Wellesley College, το Vassar και το Brown University συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία… ζητούσαν από τους νέους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριές τους να… ποζάρουν γυμνοί για φωτογραφίες!

Τραβήχτηκαν χιλιάδες φωτογραφίες από γυμνούς φοιτητές μεταξύ των οποίων οι: George Bush, Diane Sawyer, Meryl Streep και η Hillary Rodham Clinton.

Το «σκάνδαλο» είχε αποκαλύψει το 1995 ο δημοσιογράφος των New York Times και απόφοιτο του Yale Ron Rosenbaum.

Τα ασυνήθιστα και περίεργα… φωτογραφικά ντοκουμέντα, αποτελούσαν μέρος ενός προγράμματος του ψυχολόγου William Herbert Sheldon, ο οποίος συνεργαζόταν με τα πανεπιστήμια. Κι ενώ η γενική ιδέα ήταν ότι οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιούνταν για την εξέταση ιατρικών παθήσεων όπως η σκολίωση, η ραχίτιδα και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τη στάση του σώματος, πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκαν για να ερευνηθεί κάτι άλλο… πιο «σκοτεινό».

Σύμφωνα με ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία διαβαθμισμένων εγγράφων του ψυχολόγου Sheldon –όπως αναφέρει δημοσίευμα στο messynessychic.com- καταδεικνύουν, ότι ο ερευνητής χρησιμοποίησε τους πρωτοετείς φοιτητές πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων για να μελετήσει τη συσχέτιση μεταξύ της στάσης του σώματος ενός ατόμου και της νοημοσύνης του.

Οι Ναζί είχαν καταρτίζει παρόμοια αρχεία, αναλύοντας φωτογραφίες από σωματότυπους για να υποστηρίξουν τις θεωρίες τους για την ανώτερη φυλή και την κοινωνική ιεραρχία.

Οι φοιτητές δεν είχαν υπογράψει κανενός είδους γραπτή άδεια για να γίνει κάτι τέτοιο.

Και στη συνέχεια ακολούθησαν φήμες για διάρρηξη στα αρχεία όπου φυλάσσονταν οι γυμνές αυτές φωτογραφίες.

Στο Yale ένας ανυποψίαστος υπάλληλος του πανεπιστημίου ανακάλυψε σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο πολλές γυμνές φωτογραφίες, αρκετά χρόνια μετά, οι οποίες στη συνέχεια κάηκαν.

Μια άλλη παρόμοια «συλλογή» βρέθηκε σε μια αποθήκη στη Βοστόνη. Εκείνες κατέληξαν στο Ινστιτούτο Smithsonian, όπου και τις βρήκε ο δημοσιογράφος Ron Rosenbaum το 1995. Μάλλον, θα μετάνιωσαν μετά για την απόφασή τους να του επιτρέψουν να έχει πρόσβαση σε αυτές.

«Μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο διάδρομο πίσω από το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον, μακριά από τους δεινόσαυρος, βρίσκονται τα Εθνικά Αρχεία Ανθρωπολογίας του Smithsonian, που δεν πολύ γνωστά στο κοινό» είχε γράψει το 1995.

Ίσως λοιπόν εκεί να βρίσκονται ακόμη οι γυμνές φωτογραφίες της πρωτοετούς φοιτήτριας Χίλαρι Κλίντον και άλλων πολλών.

Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, που ονομάστηκε «The Great Ivy League Nude Posture Photo Scandal», το πανεπιστήμιο Yale ζήτησε να καταστραφούν όλες οι φωτογραφίες των φοιτητών του. Το Ινστιτούτο Smithsonian συμφώνησε και προσφέρθηκε να κάνει το ίδιο και για όσα ακόμη πανεπιστήμια-ελίτ το ζήτησαν.

Βέβαια, το παράρτημα του μουσείου αυτό δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, παρά μόνο σε ερευνητές, και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλυφθεί πόσες και αν υπάρχουν ακόμη εκείνες οι φωτογραφίες.

newsbeast

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.