Τέλος στα χρόνια της αθωότητας
Οι ανήλικοι ανησυχούν για την εξωτερική τους εικόναΤο ένα τρίτο των παιδιών ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση, με το 18% αυτών να έχουν στεναχωρηθεί σε τέτοιο βαθμό που να βάλουν τα κλάματα γιατί νιώθουν άσχημα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία από την ιστοσελίδα για γονείς Netmums, η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, σε ποσοστό 95%, πιστεύουν ότι η κοινωνία «δίνει μεγάλη αξία στην εξωτερική εμφάνιση, αντί στα κατορθώματα και την προσωπικότητα του ατόμου».

Το ανησυχητικό της έρευνας αυτής είναι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ότι παιδιά μικρότερα των 5 ετών φαίνεται να ανησυχούν για το πώς δείχνουν, ενώ μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 8 ετών πάνω από τα τρία τέταρτα των μικρών παιδιών είχαν πλήρη επίγνωση της εμφάνισής τους.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, τα κορίτσια ήταν πιο πιθανό να είναι δυσαρεστημένα με την εμφάνισή τους σε σχέση με τα αγόρια. Πάνω από τα μισά ανησυχούσαν για το πώς έδειχναν, ενώ το ένα τέταρτο αυτών έκλαιγε αν δεν ήταν ικανοποιημένο με τον εαυτό του.

Ωστόσο και τα αγόρια φαίνεται ότι νιώθουν πίεση να δείχνουν όμορφα και ελκυστικά, με τους γονείς τους να δηλώνουν ότι ένα στα δέκα αγόρια έχει κλάψει επειδή πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά όμορφο.

Δύο στους πέντε γονείς ανέφεραν ακόμη ότι τα παιδιά τους έχουν συγκρίνει την εξωτερική τους εμφάνιση με αυτή άλλων.

Βέβαια, οι γονείς παραδέχτηκαν ακόμη ότι ενδεχομένως αυτοί να δημιουργούσαν το πρόβλημα, καθώς σε ποσοστό 80% οι μαμάδες ανέφεραν ότι έχουν συγκρίνει τον εαυτό τους με άλλους, ενώ ένα 39% παραδέχτηκαν ότι έχουν κλάψει για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.107 γονείς.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.