Ο Υπ. υποδομών και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν είχαν συνάντηση στις Βρυξέλλες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ετοιμη η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων της χώρας«Σήμερα λάβαμε την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο πολιτική, είναι προπαντός οικονομική, καθώς τα έργα των αυτοκινητοδρόμων χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο  από τους Ευρωπαϊκούς πόρους: ΕΤΠΑ, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Αυτό δήλωσε σήμερα  Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Υποδομών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν.

«Η Ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και αυτή τη φορά είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα. Πηγαίνω στη Βουλή, για να ψηφίσουμε την επανεκκίνηση, όχι μόνο των αυτοκινητόδρομων, αλλά προπαντός των πραγματικών επενδύσεων. Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη είναι σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς τα έργα απλώνονται σε όλη τη χώρα. Θα δουλέψουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές μα πάνω απ΄ όλα δημιουργούνται δουλειές για τους συμπολίτες μας» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

«Το σήμα εμπιστοσύνης, που λάβαμε σήμερα, απευθύνεται σε όλους τους  Έλληνες, που κάνουν θυσίες για αυτό τον τόπο. Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις Κασσάνδρες ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων» κατέληξε.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, η υποστήριξη της Κομισιόν στην επανεκκίνηση των έργων, δεν ήταν προφανές πριν ένα χρόνο. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία, τόσο από την Ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των οργάνων και των υπηρεσιών.  Χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία στον κ. Η. Reichenbach. Υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος» είπε.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.