Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Δεκέμβριος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι συμβάσεις τους διακόπηκαν αλλά παραμένουν πιστοποιημένοι στον Οργανισμό
Μπορούν να συνταγογραφούν οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥΤο δικαίωμα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διατηρούν οι 633 γιατροί του Οργανισμού των οποίων οι συμβάσεις διακόπηκαν λόγω συμμετοχής τους στην απεργία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», πρόκειται για γιατρούς που το πρωί εργάζονταν στις δομές του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση αορίστου χρόνου και το απόγευμα είχαν το δικαίωμα να εξετάζουν, με επιπλέον αμοιβή, ασφαλισμένους του Οργανισμού στο ιδιωτικό τους ιατρείο (150 επισκέψεις το μήνα έναντι 10 ευρώ ανά επίσκεψη).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούσαν και δεν δέχονταν ασφαλισμένους στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αλλά το απόγευμα δέχονταν ασφαλισμένους έναντι αμοιβής.

Οι συμβάσεις διακόπηκαν αλλά οι συγκεκριμένοι γιατροί, σύμφωνα με το «Έθνος», παραμένουν πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ κι έτσι διατηρούν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρη την αμοιβή της επίσκεψης.

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, Δεκέμβριος 3rd, 2013 at 15:38 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply