Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Πελοπόννησος – Νεκρή μια γυναίκα στο Άργος

Δεκέμβριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πλημμύρες στο Άργος και την Κυπαρισία – Εκλεισε λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας

plhmyresΑρκετά είναι τα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα από την ισχυρή βροχόπτωση τη νύχτα.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ανατολική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε Άργος, Κυπαρισσία, Σπάρτη, Κιάτο και Κόρινθο.

Στο Άργος ανασύρθηκε μία γυναίκα νεκρή από υπόγειο σπιτιού, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων, ενώ εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν σε όλη την πόλη. Οι δύο ξεροπόταμοι της πόλης Ξηριάς και η Πάνιτσα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα

Δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του ‘Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη σερβικής καταγωγής που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης.
Ο κ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους – Μυκηνών.
Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Αττική. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα σύνορα Αμαρουσίου-Μελισσίων, στην οδό Πεντέλης.

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόννησο έχουν δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο.

Δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του ‘Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν.

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια σπίτια, καταστήματα και αποθήκες. Σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό κυρίως τμήμα της πόλης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 20 κλήσεις για βοήθεια, ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι.

Προβλήματα με πλημμύρες έχει και η περιοχή της Κυπαρισίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις, για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά.

Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Καλού Νερού.

Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

Επίσης, λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Παράλληλα, από τις 8.00 το βράδυ, είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας.

Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στη νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν δημιουργήσει μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων, ενώ το πορθμείο του Ρίου – Αντιρρίου παραμένει κλειστό.

Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Πλημμύρες στο Αργος

τα νέα

This entry was posted on Δευτέρα, Δεκέμβριος 2nd, 2013 at 10:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply