Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Διαγράψτε μια για πάντα τη διαδικτυακή σας παρουσία

Δεκέμβριος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εξαφανίστε το διαδικτυακό παρελθόν σας
Διαγράψτε μια για πάντα τη διαδικτυακή σας παρουσίαΗ διαδικτυακή παρουσία σας κοντεύει να αντικαταστήσει την πραγματική σας ζωή και τον πραγματικό σας εαυτό κι εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για να… εξαφανιστείτε έστω για λίγο καιρό από αυτή; Νιώθετε την ανάγκη να εξαφανίσετε τα «σημάδια» του παρελθόντος σας στο διαδίκτυο είτε γιατί κουραστήκατε, είτε γιατί υπάρχει κάποιος σοβαρός (π.χ. επαγγελματικός) λόγος;

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να διαγράψετε μια για πάντα το διαδικτυακό σας παρελθόν… τουλάχιστον στα τέσσρα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Gizmodo:

Facebook

Στο Facebook είναι αρκετά εύκολο να βρει κανείς τα βήματα για να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Απλά πηγαίνετε στο Account Settings, επιλέγετε Security και απο εκεί Deactivate your account.

Προσοχή: Αυτά όμως απλά απενεργοποιούν το λογαριασμό σας. Δεν τον διαγράφουν!

Αν θέλετε να εξαφανίσετε το παρελθόν σας στο Facebook αντί για τα παραπάνω, πρέπει να πάτε στη σελίδα Delete My Account και να επιλέξετε το μπλε κουμπί.

Αυτό ήταν! Πλέον δεν υπάρχετε για το Facebook. Και η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.

Για όσους θέλουν ωστόσο να κρατήσουν ένα αντίγραφο της «παλιάς τους ζωής» στο σκληρό τους δίσκο, προτού διαγράψουν τα πάντα… μια για πάντα, υπάρχει επιλογή: Απλά ακολουθήστε τα εξής βήματα Account Settings > General > Download a copy of your Facebook Data > Start My Archive.

Twitter

Αντίθετα από το Facebook, στο Twitter η απενεργοποίηση σημαίνει διαγραφή.

Η διαδικασία είναι απλή: Πηγαίνετε στο Account Settings, επιλέγετε Deactivate my account> Okay, fine, deactivate account.

Στη συνέχεια εισάγετε το password σας και… αντίο Twitter!

Βέβαια, αν μετανιώσετε έχετε περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να επιστρέψετε… και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Αν περάσει όμως έστω και μια μέρα παραπάνω… μάλλον θα χρειαστεί να τα κάνετε όλα από την αρχή!

LinkedIn

Κι εδώ η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη. Πηγαίνετε στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας και επιλέγετε Privacy & Settings από το drop-down μενού. Από εκεί πηγαίνετε στο Account και επιλέγετε Close Your Account.

Χρειάζετε να απαντήσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους επιλέγετε να… εγκαταλείψετε το μέσο αυτό, επιβεβαιώνετε το λογαριασμό σας ακόμη μία φορά και… αυτό ήταν.

Google+

Ακόμη κι αν δεν το γνωρίζετε, το πιο πιθανό είναι να είστε ήδη μέλος στο Google+, κάτι που κάνει την όλη διαδικασία ολίγον τι πιο περίπλοκη.

Το πιο σημαντικό είναι να διαγράψετε τις πληροφορίες και το λογαριασμό του Google+, χωρίς όμως να επηρεαστούν οι άλλοι λογαριασμοί σας (αν είστε χρήστες του Gmail και Gcal).

Για να απαλλαγείτε από τις «δημόσιες» πληροφορίες που σας αφορούν, πρώτα εγγραφείτε στο Google+. Βάλτε το όνομα ή/και το email σας στην πάνω δεξιά γωνία και ακολουθήστε τα εξής βήματα: Account Management > Delete profile and remove related Google+ features > Delete Google+ content. Αυτό θα «τακτοποιήσει» το προφίλ σας, τα Circles, +1s κ.τ.λ.

Για να απαλλαγείτε εντελώς από το λογαριασμό σας στο Google+, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία, με τη διαφορά ότι στο τέλος πρέπει να επιλέξετε Delete your entire Google profile.

Μην τρομάζετε! Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Gmail, Google Drive, όμως θα εξαφανιστεί η παρουσία σας στο Google+.

Αν πάλι θέλετε να διαγράψετε τα πάντα (mail, calendar, κ.τ.λ) πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία: πηγαίνετε στην homepage του Google Account σας, επιλέγετε Close account and delete all services and info associated with it και… αποχαιρετάτε τα πάντα!

 newsbeast

This entry was posted on Δευτέρα, Δεκέμβριος 2nd, 2013 at 20:01 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!