Γράφει ο Χρήστος Τριγώνης

Η πολιτική επικαιρότητα των ημερών επανέφερε το θέμα της κατασκευής των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων (Ε-65, Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), προσδίδοντας παράλληλα μια δικαιολογημένη ελπίδα ανάκαμψης της υφεσιακής μας οικονομίας και μείωσης της δυσθεώρητης ανεργίας.

Όχι όμως για όλους μιας και το «success story» για εμάς, σταματάει στην Καλαμπάκα.

Γρεβενά και Δυτική Μακεδονία μπορούν να περιμένουν, ίσως το «τραίνο της Καλαμπάκας», μόνο που και αυτό δεν πέρασε ποτέ…

Και εκεί που θα περίμενε να δει κανείς έστω μια αντίδραση, παραδόξως διαπιστώνει μια συνολική σιγή. Μακάρι να είναι αυτή που προηγείται της καταιγίδας και όχι η σιγή μιας νεκρής κοινωνίας.

Για να εκπληρωθεί η ευχή, όλοι οι ενεργοί πολίτες του τόπου, καθένας από το δικό του μετερίζι, έχουμε ευθύνη μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες, να κινητοποιηθούμε ενωμένοι, διεκδικώντας αλληλοστηριζόμενοι το αύριο που χάνεται.

Κανένα νόημα δεν θα έχουν η Βάλια Κάλντα, η Βασιλίτσα, το Αστεροσκοπείο, το Παλαιοντολογικό Μουσείο, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, οι υποδομές της Αστυνομίας, τα Μανιτάρια, τα αγροτικά προϊόντα και τόσα άλλα που καλώς έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν ή υλοποιούνται ήδη, αν στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας, εξακολουθούμε να παραμένουμε στο χάρτη μια κουκίδα χωρίς πρόσβαση στο 80% του πληθυσμού της Χώρας που ζει νότια από εμάς.

Είναι προφανές ότι ο συγκοινωνιακός κόμβος Ευρώπης, Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας που μπορεί να δημιουργηθεί, σε κάποιους δεν φαντάζει ως η καλύτερη ιδέα.

Είναι προφανές ότι η «πίτα» της ανάπτυξης, σε κάποιους δεν συμφέρει να μοιραστεί ισομερώς.

Αναρωτιέμαι, ως πότε επώνυμοι και ανώνυμοι θα αποδεχόμαστε μοιρολατρικά τις εξελίξεις, βυθισμένοι στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, τον ωχαδερφισμό και τον μικρόκοσμο μας;

Πως θα βοηθήσουμε και θα υποστηρίξουμε όσους ελεύθερα εκλέξαμε να διαπραγματεύονται και να διεκδικούν για εμάς, χωρίς όμως εμάς;

Αν εφεξής μας ενδιαφέρει το μέλλον, καιρός είναι τόσο για αυτόν τον δρόμο (Ε-65), όσο και για τα υπόλοιπα δημόσια ζητήματα, να ξαναρχίσουμε ως πολίτες να γράφουμε τη δική μας ιστορία.

Γρεβενά 01 Δεκεμβρίου 2013

Χρήστος Τριγώνης

Κάτοικος Γρεβενών

trigonischr@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.