Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Διέρρευσαν έργα του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στο Διαδίκτυο

Δεκέμβριος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο συγγραφέας είχε αφήσει εντολή να μην εκδοθούν πριν το 2060

Διέρρευσαν έργα του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στο ΔιαδίκτυοΔιέρρευσαν στο διαδίκτυο τρεις αδημοσίευτες ιστορίες του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Αιτία υπήρξε, όπως φαίνεται, μια ανεπίσημη έκδοση με τρία έργα του αμερικανού συγγραφέα που πουλήθηκε στο eBay και της οποίας οι σελίδες ακολούθως «σαρώθηκαν» και «ανέβηκαν» πειρατικά στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος BuzzFeed www.buzzfeed.com.

Στη συλλογή «Three Stories» (Τρεις ιστορίες), η οποία δεν ήταν μέχρι σήμερα σήμερα ευρέως γνωστή, περιλαμβάνονται τα έργα «The Ocean Full of Bowling Balls» (Ωκεανός γεμάτος μπάλες του μπόουλινγκ) που μοιάζει μ’ ένα είδος προοιμίου στον εμβληματικό «Φύλακα στη σίκαλη» (1951), «Paula» (Πάουλα) και «Birthday Boy» (Το αγόρι των γενεθλίων).

Αυτά φαίνεται ότι αρχικώς προήλθαν από φωτοαντίγραφα πρωτότυπων δοκιμίων του συγγραφέα που ως σήμερα διατηρούνταν σε βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων του Πρίνστον και του Τέξας και που αργότερα κυκλοφόρησαν μέσω μιας ιδιωτικής έκδοσης περιορισμένων αντιτύπων, ενός βιβλίου που τυπώθηκε στο Λονδίνο το 1999 χωρίς την έγκριση του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.

Ο ιδιόρρυθμος συγγραφέας είχε δώσει μάλιστα ρητή εντολή οι συγκεκριμένες ιστορίες να μην εκδοθούν πριν από το 2060, εκτός των άλλων χρονοδιαγραμμάτων που έγιναν εφέτος γνωστά  tovima.gr.

Ο κριτικός Ντέιβιντ Λ. Ούλεν, σε άρθρο του στους «Los Angeles Times», έγραψε ότι παλαιότερα είχε διαβάσει τα δυο από αυτές και επιβεβαίωσε ότι οι εκδοχές που διέρρευσαν στο διαδίκτυο είναι οι αυθεντικές. Τις ίδιες εγγυήσεις έδωσε και ο Κένεθ Σλαβένσκι, μελετητής του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ο οποίος, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν μάλλον εξοργισμένος.

το βήμα

This entry was posted on Κυριακή, Δεκέμβριος 1st, 2013 at 16:29 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply