Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποζημιώθηκε Ιάπωνας που δόθηκε κατά λάθος σε φτωχούς γονείς

30 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εγινε λανθασμένη ανταλλαγή νεογέννητων το 1953

Αποζημιώθηκε Ιάπωνας που δόθηκε κατά λάθος σε φτωχούς γονείς

Αποζημίωση ύψους 230.000 ευρώ θα πληρώσει το κοινωφελές ίδρυμα Σαν Ικουκάι σε έναν 60χρονο από το Τόκιο, ο οποίος έπεσε θύμα μίας κατά λάθος ανταλλαγής νεογέννητων. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1953 και δεν γνώρισε ποτέ τους πραγματικούς του γονείς, οι οποίοι ήταν πλούσιοι και σήμερα έχουν πεθάνει. Οι νοσοκόμες μπέρδεψαν δυο νεογνά και παρέδωσαν τον 60χρονο σε μια φτωχή οικογένεια και ένα άλλο αγοράκι που γεννήθηκε τις ίδιες μέρες στην οικογένεια του μυνητή.

Ως αποτέλεσμα, ο μηνυτής έζησε μια φτωχική ζωή, ενώ δεν ειχε καν την ευκαιρία να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και εργάζεται μέχρι και σήμερα ως οδηγός φορτηγού. Από την άλλη, το αγόρι που γεννήθηκε 13 λεπτά μετά απ’ αυτόν και ακούσια πήρε την δική του θέση του, πήγε σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία και κατόπιν στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι τρεις μικρότεροι αδελφοί του πάντα αμφέβαλαν για το εάν ήταν στ’ αλήθεια αδελφός τους, αφού ήταν πολύ διαφορετικός εμφανισιακά και δεν έμοιαζε με κανέναν από τους δυο τους γονείς. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν μέσω εξετάσεων DNA το 2009, ενώ ανακάλυψαν την ταυτότητα του πραγματικού μεγαλύτερου αδελφού τους μόλις το 2012, όταν ζήτησαν να ελέγξουν τα αρχεία του μαιευτηρίου.

Τελικώς, τα τρία αδέλφια και ο χαμένος αδελφός τους υπέβαλαν αγωγή απαιτώντας αποζημίωση από το κοινωφελές ίδρυμα, στο οποίο ανήκει το μαιευτήριο. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο ενάγων πραγματικά υπέστη αξιοσημείωτη ψυχολογική ζημία κι έπρεπε να αποζημιωθεί, καθώς, όπως υπογράμμισε στο σκεπτικό του, «όχι μόνο δεν είχε καμία επαφή με την πραγματική του οικογένεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και καμία ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους πραγματικούς του γονείς, αλλά στερήθηκε την ευκαιρία να λάβει ανωτάτη εκπαίδευση».

το βήμα

This entry was posted on Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2013 at 22:15 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply