Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σάλος με αγγελία: Ξενοδόχος ζητά καμαριέρα, χωρίς να δίνει μισθό

29 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε άνεργες γυναίκες στοχεύει ξενοδόχος στην Αίγινα

Παρά τη διάσταση που έλαβε το θέμα, η αγγελία… εξακολουθεί τρεις μέρες μετά να υπάρχει ανεβασμένη(!) στον ιστότοπο της «Χρυσής Ευκαιρίας» και ουδείς από τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες, υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ κ.ά., ενδιαφέρεται για την τύχη της καταγγελίας και ενδεχόμενα για τις άτυχες καμαριέρες.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη την τακτική ξενοδοχειακής μονάδας της Αίγινας, ο ιδιοκτήτης της οποίας με αγγελία ζητούσε καμαριέρα προσφέροντας αντί μισθού δωρεάν διαμονή και φαγητό.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, των δυσβάσταχτων φόρων, τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Μπορεί αυτό το περιστατικό να είναι ακραίο, αλλά δίνει ξεκάθαρα την εικόνα για το πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση, όταν ήδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζομένους είναι ανασφάλιστοι.

http://3.bp.blogspot.com/-SkMxVT8YLTU/UpjT_UuunYI/AAAAAAACI2Q/X0SPVVAPQ2Q/s1600/37_grafima--4-thumb-medium.jpg

Η ΓΣΕΕ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει άμεσα στην ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και στην επαναφορά όλων των καταργούμενων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και τους εργαζομένους να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιου είδους φαινόμενα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και σε συνεργασία με τα συνδικάτα του κάθε επαγγελματικού κλάδου ή χώρου να προχωρούν στην ανάλογη συνδικαλιστική δράση, ώστε να αποτραπεί η ασυδοσία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

This entry was posted on Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2013 at 23:36 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply