Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Πόλεμος” για τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο- Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ

Νοεμβρίου 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μετά τις κινητοποιήσεις σε Νάουσα και Φλώρινα το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε επιχορήγηση για τη θέρμανση των σχολείων- Κόντρα Μιχελάκη με τον δήμαρχο Νάουσας (Vid)

Σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, μετά τις αποφάσεις των δημάρχων σε Νάουσα και Φλώρινα να κρατήσουν τα σχολεία των πόλεών τους κλειστά, την Τετάρτη, λόγω έλλειψης πόρων για θέρμανση, καθώς και την κινητοποίηση μαθητών και κατοίκων.

“Το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από συνεννόηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της χώρας. Το αντίστοιχο ποσό της έκτακτης επιχορήγησης που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ήταν κατά ένα εκατομμύριο μικρότερο”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Όσον αφορά τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων σε όλους τους δήμους της χώρας 42.014.057 εκ. ευρώ (τρίτη και τέταρτη δόση).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να παρέχουν στις σχολικές επιτροπές ό,τι είναι απαραίτητο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας να κλείσει  τα 54 σχολεία του δήμου λόγω έλλειψης χρημάτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι “οι ισχυρισμοί του δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού πως η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία της περιοχής «μόλις τώρα εγκρίθηκε» δημιουργούν απορία και πολλά ερωτηματικά”.

Μάλιστα, καταλογίζει στον κ. Καραμπατζό σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με “μόνο στόχο την προσωπική προβολή ενόψει βέβαια και των δημοτικών εκλογών”.

Όπως σημειώνεται, τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων εκταμιεύθηκαν πριν καν ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος. “Η τρίτη δόση, στην οποία αναφέρεται ο κ. δήμαρχος, έχει εγκριθεί από τις 29 Αυγούστου και στις 20 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η τέταρτη δόση. Είναι λοιπόν, άξιον απορίας γιατί ο δήμαρχος παραθέτει λάθος στοιχεία τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στην τοπική κοινωνία”.


Δηλώσεις δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού από Newscaster

Ο δήμαρχος Νάουσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε σχετικά με τα όσα του καταλογίζει ο κ. Μιχελάκης, ότι “υπογράφηκε μεν η τέταρτη δόση αλλά ουσιαστικά είναι η τρίτη. Μέσα στο 2012 πήραμε τρεις δόσεις. Η δόση του 2013 πρέπει να λογίζεται ως η δόση του 2012, σε αυτό δε μας απαντάει ο Μιχελάκης και τα χρήματα είναι πολύ λίγα”.

“Τα χρήματα ήρθαν 25 του μηνός και εγώ αύριο τα μοιράζω… Δεν επαρκούν, είναι η τρίτη δόση του 2013, και τα χρήματα θα πάνε και σε οφειλές”.

“Δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Μιχελάκης, να μας δώσει τη δόση του 2013”, τόνισε.

News247,αμπε

This entry was posted on Παρασκευή, Νοεμβρίου 29th, 2013 at 07:52 and is filed under ΝΕΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply