Έχασε αλλά κρατά την πρόκριση στα χέρια του

Έχασε από την Παρί αλλά κρατά την πρόκριση στα χέρια τουΟ Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να φύγει με την ισοπαλία από τη Γαλλία αλλά το γκολ του Καβάνι στο 90′ λύγισε τους Ερυθρόλευκους που ηττήθηκαν από την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Champions League, με τους Γάλλους να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 46′ λόγω αποβολής του Βεράτι.

Μετά και τη νίκη (3-2) της Μπενφίκα επί της Άντερλεχτ, οι πρωταθλητές Ελλάδος κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς με… τρίποντο την τελευταία αγωνιστική στο «Γ.Καραϊσκάκης» επί των αδιάφορων Βέλγων, θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού μαζί με την Παρί.

Τα γκολ της Παρί πέτυχαν οι Ιμπραΐμοβιτς στο 7′ και Καβάνι στο 90′, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε ισοφαρίσει ο Μανωλάς στο 81′.

Η Παρί ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο τον αγώνα σκοράροντας στο 7ο λεπτό όταν ο Φαν Ντερ Βιλ έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Ιμπραΐμοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ.

Μέτα την επίτευξη του γκολ οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και ο Ολυμπιακός που έψαχνε το γκολ στην αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 14΄ όταν ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Κάμπελ αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Σιρίγκου.

Στο 34΄ ο Μήτρογλου πάλι έκανε το σουτ αλλά ο Σιρίγκου έστειλε την μπάλα κόρνερ. Η Παρί είχε μια καλή ευκαιρία με τον Καβάνι στο 40΄ που σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή των «ερυθρόλευκων» αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η Παρί έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Βεράτι τράβηξε την φανέλα του Φουστέρ και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή και σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, που έκαναν αρκετά λάθη, πήρε την κατοχή της μπάλας και πίεζε για την ισοφάριση χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες.

Η Παρί στο 72΄ παραλίγο να κάνει το 2-0 αλλά ο Ρομπέρτο με πολύ δύσκολη επέμβαση έστειλε το συρτό σουτ του Ραμπιό κόρνερ. Στο 81΄ ο Χολέμπας εκτέλεσε το κόρνερ ο Ντομίνγκες, που ήταν σε θέση οφσάιντ, έκανε ένα σουτ ο Σιρίγκου απέκρουσε αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μανωλά που με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.

Στο 90΄ όμως ο Καβάνι με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχή του Ρομπέρτο διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Παρά την ήττα ο Ολυμπιακός έχει την τύχη στα χέρια του αφού με νίκη επί της αδιάφορης Αντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του θεσμού.


Διαιτητής: Γκρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Φαν Ντερ Βιλ, Ματουιντί, Καβάνι – Ντομίμγκες, Μανωλάς, Βάις, Μανιάτης
Κόκκινη: Βεράτι (46΄ δεύτερη κίτρινη)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα (85΄ Λούκας Μόουρα), Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι (50΄ Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (79΄ Μαρκίνιος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57΄ Ντομίνγκεζ) , Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ (46΄ Βάις), Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (77΄ Σαβιόλα), Χολέβας, Μήτρογλου.


3ος όμιλος
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αντερλεχτ – Μπενφίκα 2-3
Παρί Σεν Ζερμέν – Ολυμπιακός 2-1

Βαθμολογία
Αγ. Τερμ. Β.

Παρί Σ.Ζ 5 15-3 13
Ολυμπιακός 5 7-7 7
Μπενφίκα 5 6-7 7
Άντερλεχτ 5 3-14 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.