Λύθηκε το πρόβλημα των υποτροφιών για τα έτη 2010 και 2011
Μειωμένα εισιτήρια για σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ και ΣΕΚΕυχάριστα νέα επιφύλασσε η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ και των ΣΕΚ, καθώς εξασφαλίστηκε μειωμένο εισιτήριο στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις των σπουδαστών σε όλη την Ελλάδα, ενώ λύθηκε και το ζήτημα των υποτροφιών.

Έτσι δεν θα είναι μόνο οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που θα δικαιούνται εκπτώσεις στις μετακινήσεις τους με τις υπεραστικές συγκοινωνίες άλλα και οι 14.606 σπουδαστές των δημοσίων ΣΕΚ και ΙΕΚ. Το παραπάνω επιτεύχθηκε μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Στην Αττική οι σπουδαστές θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά εισιτήρια από τον ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ κάθε νομού.

Όσον αφορά το ζήτημα των υποτροφιών με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού δόθηκε τελικά λύση και στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 711.750 χιλιάδων ευρώ για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε δημόσια ΙΕΚ το 2011 καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.

Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός τόνισε: «Με αυτές τις ενέργειες ενισχύουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την εποχή μάλιστα που η χώρα μας μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση».

Τέλος πρόσθεσε: «Θυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά, όλοι όσοι θέλουν φοιτούν εντελώς δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ και στις ΣΕΚ, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Εξάλλου, φέτος προσφέρθηκαν περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες ειδικότητες σ’ αυτές τις δομές κατάρτισης και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γίνονται δεκτοί».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.