Συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο Αλβανοί δραπέτες

Ανθρωποκυνηγητό στο Γράμμο για δραπέτες από την ΑλβανίαΣυμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τριών ενόπλων, δραπετών από την Αλβανία, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας στην ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά.

Δύο από τους ενόπλους κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε καλάσνικοφ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο κακοποιός που συνελήφθη ο 31χρονος δραπέτης των φυλακών Ντρενόβα της Αλβανίας, Γκεζίμ Τόμα. Εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι οι τρεις ένοπλοι ήταν οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών που διέφυγαν τη σύλληψη στη χώρα τους.

Οι δύο που διαφεύγουν είναι οι Ρεΐς Χατζίραϊ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή, και Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά επτά βαρυποινίτες είχαν αποδράσει την περασμένη Κυριακή από τη φυλακή Ντρένοβα. Εξ αυτών συνελήφθησαν τέσσερις από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος.

Το σημείο της συμπλοκής, βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι’ αυτό στην περιοχή έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.

Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου.

Πληροφορίες αναφέρουν οι τρεις είχαν εντοπιστεί με θερμικές κάμερες πριν από 2-3 μέρες και η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα για τον εντοπισμό και της σύλληψή τους.

Συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο Αλβανοί δραπέτες

Ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Καστοριά με τη σύλληψη και του τρίτου Αλβανού δραπέτη των φυλακών της Κορυτσάς.

Νωρίς το πρωί είχε πέσει στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος εκ των τριών δραπετών, που κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και ήρθαν χθες αντιμέτωποι με αστυνομικούς στην περιοχή Πευκόφυτο, ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί συνελήφθη και ο τρίτος. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε και ένα Καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους οι δραπέτες.

Ο ένας Αλβανός δραπέτης, που ήταν καταδικασμένος στη χώρα του για ληστεία και ανθρωποκτονία συνελήφθη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο που είχαν εντοπιστεί και οι άλλοι δύο κακοποιοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις κακοποιοί είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές στις 25 Νοεμβρίου μαζί με άλλους τέσσερις βαρυποινίτες, που συνελήφθησαν σε αλβανικό έδαφος.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.