Έναντι 14,2 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, ένα από τα 11 σωζόμενα αντίτυπα του πρώτου βιβλίου, που τυπώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το ποσό αποτελεί νέο ρεκόρ για την πώληση τυπωμένου βιβλίου. Πρόκειται για το Bay Psalm Book ένα εκκλησιαστικό βιβλίο που περιέχει ψαλμούς. Ώστόσο οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών εκτιμούσαν πως το συγκεκριμένο απόκτημά τους θα έφτανε ακόμα και τα 30 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο το ποσό των 14,2 εκατ. δολαρίων ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τα 11,5 εκατ. δολάρια που είχαν δοθεί τον Δεκέμβριο του 2010 για το βιβλίο “Πουλιά της Αμερικής”, του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το βιβλίο το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, μπορεί να εκτιμηθεί η μοναδική του σημασία. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για οποιοδήποτε τυπωμένο βιβλίο, κάτι που βεβαιώνει ότι τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας” είπε ο υπέυθυνος του τμήματος βιβλίων του οίκου Sotheby’s.

Το βιβλίο τυπώθηκε το 1640 στη Μασαχουσέτη και είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αντίτυπα από τα 11 που σώζονται, ενώ αρχικά είχαν τυπωθεί 1.700. Το αντίτυπο ανήκε στην “Boston’s Old South Church”, που κατέχει ακόμη ένα και βγήκε σε δημοπρασία για να χρηματοδοτηθεί το κόστος ανακατασκευής ενός κτιρίου της αλλά και να υπάρχουν χρήματα για την δραστηριότητά της.

Η συγκεκριμένη εκκλησία διαθέτει ακόμα ένα αντίτυπο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέηλ.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.