Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πράκτορας του Ισραήλ ο παραγωγός του Pretty Woman

27 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο παραγωγός του Χόλιγουντ Αρνόν Μιλχάν, που δημιούργησε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όπως το Pretty Woman, το Fight Club και το LA Confidential, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως υπήρξε μυστικός πράκτορας και έμπορος όπλων τονίζοντας πως είναι υπερήφανος που εργάστηκε για την χώρα του, το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή – ντοκιμαντέρ “Uvda” του ισραηλινού καναλιού Channel 2 ο Μιλχάν επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν για μια ισραηλινή υπηρεσία, που διαπραγματευόταν συμφωνίες όπλων, ενώ υποστήριζε το πρόγραμμα για τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιλχάν στρατολογήθηκε νωρίς ως νέος επιχειρηματίας από το Γραφείο Επιστημονικών Σχέσεων (Λακάμ) από τον Σιμόν Πέρες την δεκαετία του ’60 και “εργάστηκε” εκεί μέχρι το 1987 όταν και η συγκεκριμένη υπηρεσία έκλεισε.

Ο Μιλχάν έχει κάνει τουλάχιστον 120 ταινίες από το 1970 μέχρι σήμερα και έχει συνεργαστεί με αστέρες όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Όλιβερ Στόουν, ο Ράσελ Κρόου και ο Μπεν Άφλεκ. Περιγράφοντας τα συναισθήματά του όταν το Ισραήλ του ζήτησε να μπει στην εν λόγω υπηρεσία ο Μιλχάν είπε: “Ξέρετε τι είναι να είναι κάποιος 20 ετών και κάτι και η χώρα του να του λέει να γίνει Τζέημς Μποντ; Η δράση! Ήταν συναρπαστικό”.

Στο ζενίθ της δράσης του ο Μιλχάν διαχειριζόταν 30 εταιρίες σε 17 χώρες και έκλεινε συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν και τόσο εύκολο να κλείνει συμφωνίες ταινιών καθώς η φήμη ότι ήταν έμπορος όπλων έκανε πολλούς να μην είναι τόσο θετικοί.

“Έπρεπε να συζητάω τουλάχιστον μισή ώρα με τον καθένα και να εξηγώ ότι δεν είμαι ακριβώς έμπορος όπλων”, ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως διακινδύνευσε πάρα πολλές φορές τη ζωή του για τη χώρα του.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2013 at 23:38 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply