Ενώπιον των εφετών ανακριτριών προσήλθαν χθες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο πρόσφατα η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Οι βουλευτές, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους για τις 7 Δεκεμβρίου.

Γερμενής

Γερμενής

Σε συμπαράσταση των τριών βουλευτών είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 μέλη της Χρυσής Αυγής, που κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, φώναζαν συνθήματα όπως «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για το ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

Μπούκουρας

Μπούκουρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα, ο οποίος τον εμπλέκει σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος

Αντιστοίχως και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παν. Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως μεγάλο στέλεχος με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων» στράφηκε πρόσφατα με μήνυση ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην απολογία του στον ανακριτή από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη, που φαίνεται να έχει αναλάβει και τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Στη μήνυση του κ. Κασιδιάρη κατονομάζονται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων των οποίων οι ισχυρισμοί και η αξιοπιστία αμφισβητείται. Μάλιστα στη μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των προσώπων αυτών, δεν ήταν ποτέ μέλη της οργάνωσης, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν.

enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.