Απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ – ΤΕΙ) κήρυξε για σήμερα  Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ το υπουργείο Παιδείας επιμένει σε “μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα” και ταυτόχρονα “ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων”.

“Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη”, είναι το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε απεργία μέχρι την Τρίτη βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους νέα τριήμερη απεργία έως την Παρασκευή και αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

 enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.