Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Σε απεργία καλεί τους εργαζόμενους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ η ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη…

Νοεμβρίου 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Απεργία για τους εργαζόμενους σε όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ – ΤΕΙ) κήρυξε για σήμερα  Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ το υπουργείο Παιδείας επιμένει σε “μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα” και ταυτόχρονα “ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων”.

“Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη”, είναι το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε απεργία μέχρι την Τρίτη βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους νέα τριήμερη απεργία έως την Παρασκευή και αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

 enet

This entry was posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 26th, 2013 at 01:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply