Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια υπόθεση χρεών οδήγησε στη ΓΑΔΑ τον Πέτρο Κωστόπουλο

26 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ποια υπόθεση χρεών οδήγησε στη ΓΑΔΑ τον Πέτρο ΚωστόπουλοΓια κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ, διώκεται ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος θα ζητήσει προθεσμία για τη δίκη του.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στην Ασφάλεια, από το χρέος που του καταλογίζεται, τα 200.000 ευρώ προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία. Το υπόλοιπο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ είναι χρέος στο ΙΚΑ από μη καταβληθείσες εισφορές που, κατά τον εκδότη, αφορούν την περίοδο που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (σ.σ. λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων) και είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ.

Υποστηρίζει, επίσης, ο κατηγορούμενος ότι το επίμαχο χρέος πρόκειται να το ρυθμίσει.

Η πλευρά του πρώην εκδότη τονίζει ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 τα συνολικά χρέη της εταιρίας ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που -πλην του επίμαχου για το οποίο διώκεται σήμερα- φέρεται να εξόφλησε με χρήματα που εξασφάλισε από την πώληση δυο σπιτιών του και του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα».

Στo θένα αναφέρθηκε και από την πρωϊνή εκπομπή που συμπαρουσιάζουν στο Mega, η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού:

«Λοιπόν εγώ θέλω να σας πω κάτι επειδή παίρνω πολλά μηνύματα, γιατί γράφουν διάφορες ανακρίβειες. Ο Πέτρος σήμερα λείπει γιατί έπρεπε να περάσει από μία νομική διαδικασία. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, είναι για μια υπόθεση από την πτώχευση της Imaco για πλημμέλημα. Δε συνέβη τίποτα τραγικό, τίποτα εξωφρενικό, είναι μια διαδικασία που αρκετοί την περνάνε αυτό το διάστημα με τα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει με τις εταιρίες τους. Αυτό και μόνο και δεν έχει συλληφθεί».

έθνος

This entry was posted on Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 2013 at 22:17 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply