http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20131125/low/assets_LARGE_t_881_106136964.JPGΟ,τι δεν κατάφερε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο ξεκίνημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι έτοιμος να το πετύχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 34 χρόνια αργότερα!

Το αφεντικό της ΚΑΕ, επισημοποιώντας το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ, ταράζει τα νερά του Παναθηναϊκού κόσμου και γεμίζει προσδοκίες τα εκατομμύρια των φίλων του συλλόγου! Η επιβεβαίωση των φημών που διέρρευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη λιτή αλλά ξεκάθαρη δήλωσή του «είμαι θετικός, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση» υπόσχεται ν΄ αλλάξει άρδην τη σημερινή μίζερη εικόνα της ομάδας και ν΄ ανοίξει μια νέα σελίδα, συνυφασμένη με το κύρος, την αξία και την εμβέλεια του Παναθηναϊκού.

«Καλώς να ορίσεις»

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποδέχτηκε με ικανοποίηση μια τέτοια προοπτική και, μετά το τέλος του αγώνα
αναθηναϊκού ? ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, είπε εμμέσως πλην σαφώς? καλώς να ορίσει η οικογένεια που έχει επενδύσει στο μπάσκετ περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρθηκε μόνο στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και παρά τις τυπικές, για άλλους ψυχρές σχέσεις του με τον Δ. Γιαννακόπουλο, έδειξε επίσης πρόθυμος να του παραδώσει τα «κλειδιά» της ΠΑΕ.

Το κουβάρι των απρόσμενων και ραγδαίων εξελίξεων θ΄ αρχίσει ουσιαστικά να ξετυλίγεται από σήμερα?

Η εμφάνιση του Δ. Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, σχεδόν 14 μήνες μετά την τοποθέτησή του «δεν με ενδιαφέρει η ΠΑΕ, δεν σκοπεύω να εμπλακώ?», συμπίπτει με την «κήρυξη πολέμου» στην πολιτική της κυβέρνησης και του Αδωνι Γεωργιάδη για τα γενόσημα φάρμακα και το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Πράσινη», ιδιοκτησίας του Δ. Γιαννακόπουλου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξασφαλίσει την οικονομική στήριξη κινέζικου επιχειρηματικού ομίλου που ελέγχει την εταιρεία μάρκετιγκ και αθλητικής ένδυσης με την οποία συνεργάζεται η ΚΑΕ εδώ και περίπου πέντε μήνες. Από το περιβάλλον της οικογενείας του διέρρεε χθες και ανάμειξη αμερικάνικης εταιρείας επενδύσεων στο σχέδιο του Δ. Γιαννακόπουλου.

Η πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο και στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» θ΄ αφορά στην ανάληψη όλων των υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί οικονομικός έλεγχος πριν προχωρήσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το άνοιγμα της «μαύρης τρύπας» που φτάνει στα 25 εκατ. ευρώ!

Ο «δρόμος» προς την ιδιοκτησία της ΠΑΕ φαίνεται στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά οι σχέσεις Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου είναι περικυκλωμένες με αγκάθια, αν θυμηθούμε τις επιθέσεις στον πρόεδρο των «πράσινων», μέσω της ιστοσελίδας «Newsbomb.gr» που επίσης ανήκει στον Δ. Γιαννακόπουλο. Το γεγονός ότι ο τελευταίος προτίμησε να αφήσει να κυκλοφορήσουν οι φήμες περί των προθέσεών του και δεν προηγήθηκε καμιά επαφή με τον Ι. Αλαφούζο φανερώνει την απόσταση που τους χωρίζει.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος, που δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την ΚΑΕ ΠΑΟ, θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ αλλά είναι άγνωστο αν αυτό θα γίνει πριν από τις «ανακοινώσεις» που προανήγγειλε ή αργότερα. Το ραντεβού θα γίνει μάλλον προς το τέλος της εβδομάδας και στο οποίο είναι πιθανό να παραστούν και συνεργάτες του επικεφαλής της ΚΑΕ σε αυτό το εγχείρημα.

«Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν διευθετηθεί τα πάντα», έλεγε ο Δ. Γιαννακόπουλος σε όσους τον ρωτούσαν για το πόσο άμεσα θα γίνει η ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ από τον ίδιο.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Παναθηναϊκή Συμμαχία για να συζητήσει, πρώτον, το ενδιαφέρον του Δ. Γιαννακόπουλου, και δεύτερον, τον ορισμό της Γενικής Συνέλευσης.

Γεννήθηκε μέσα σε οικογένεια που βοηθάει τον ΠΑΟ από το 1972

Πρώτα «βαπτίστηκε» Παναθηναϊκός και μετά πήρε το όνομα του παππού (πατέρα των Παύλου, Θανάση και Κώστα Γιαννακόπουλου) ο νυν ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο 39χρονος Δ. Γιαννακόπουλος, συνεχιστής της αυτοκρατορίας του «τριφυλλιού» στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, που πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να βγει μπροστά, μετά την αποχώρηση (από το προσκήνιο) των τριών αδελφών Γιαννακόπουλου, δεν είναι υπερβολή αν υποστηρίξει κάποιος ότι γεννήθηκε μέσα στη Λεωφόρο. Το ανοιχτό ή το κλειστό γήπεδο ουδεμία σημασία έχει, πέραν του γεγονότος ότι ο πατέρας του και ο θείος του, Θανάσης, από το 1972 (!) άρχισαν να προσφέρουν στην αγαπημένη τους ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που διέκειτο ένθερμα και προς δύο άλλους αθηναϊκούς συλλόγους, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΠΑΟ Ρουφ.

Εναν χρόνο μετά (1973), ο Π. Γιαννακόπουλος εξελέγη πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού, διεκδικώντας την ηγεσία του συλλόγου, ενώ το 1979 επιχείρησε να καταστεί μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά τον νίκησε στο νήμα η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Το 2008, οι Π. και Θ. Γιαννακόπουλος συμμετείχαν στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Ο Δ. Γιαννακόπουλος πραγματοποίησε το πρώτο βήμα εμπλοκής του στο ποδόσφαιρο τον περασμένο Ιούλιο, όταν ανέλαβε να επενδύσει στην ποδοσφαιρική ΑΕ Σπάρτης, σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

ΣΤ. ΣΑΡΕΣΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.