ΣΤΑ ΨΑΧVΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 27χρονης δασκάλαςΣε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στα Ψαχνά Ευβοίας η Αναστασία Κατσαρού, η 27χρονη που έχασε την ζωή της στη Ρόδο από τη φονική θεομηνία.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα της και τα τρία αδέρφια της, που ζήτησαν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα σε φιλόπτωχα ταμεία των τριών ενοριών της περιοχής.

Τον ναό Αγίου Νικολάου κατέκλυσε πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί – συνάδελφο της αδικοχαμένης κοπέλας

Με δάκρυα στα μάτια ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών, Σταύρος Θεοχαράκης μίλησε (στο τοπικό μέσο eviazοom) για τον χαρακτήρα της άτυχης δασκάλας λέγοντας:

«Η Τασούλα ήταν ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος και μία εξαίρετη δασκάλα. Την λάτρευαν τα παιδιά και πρόσφερε εντός και εκτός δουλειάς». Σημειωτέον ότι η Αναστασία Κατσαρού ήταν αναπληρώτρια δασκάλα στο 1ο Δημοτικό σχολείο των Ψαχνών μέχρι πριν ενάμιση μήνα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία
Ο 39χρονος εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκίζης και οι δύο συνάδελφοί του, η 27χρονη Αναστασία Κατσαρού και ο 50χρονος Κώστας Αργυρόπουλος, επέστρεφαν από το σχολείο στο οποίο δίδασκαν, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα της Κρεμαστής από ένα σημείο το οποίο τους είχε φανεί ασφαλές.

Το αυτοκίνητό τους αρχικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Οι τρεις εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο, αλλά μόνο ο 39χρονος τα κατάφερε. Η νεαρή δασκάλα βρέθηκε νεκρή μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ενώ ο Κώστας Αργυρόπουλος αγνοείται ακόμα. Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και του λιμενικού έκαναν μέχρι χθες το βράδυ εκτεταμένες έρευνες.

Μιλώντας στο «Εθνος» (ρεπορτάζ: Λευτέρης Μπιντέλας) ο Ιωάννης Γκίζας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Επιστρέφαμε από το σχολείο και ο Κώστας προθυμοποιήθηκε να μας γυρίσει σπίτια μας με το αυτοκίνητό του. Πηγαίναμε να περάσουμε τη γέφυρα, η οποία ήταν ανοιχτή και δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις Αρχές, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι περνά πάνω από την κοίτη του ποταμού και υπήρχε ενημέρωση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο», λέει ο 39χρονος εκπαιδευτικός και προσθέτει:

«Καθώς περνούσαμε τη γέφυρα, το αυτοκίνητο βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε. Τα νερά είχαν φουσκώσει και, καθώς ανέβηκε η στάθμη, άρχισαν να μπαίνουν και στο αυτοκίνητο. Τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να βγούμε έξω. O Κώστας γλίστρησε και τον παρέσυραν τα νερά. Είδα να παρασέρνουν και την Αναστασία. Εγώ κατάφερα και κρατήθηκα και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα είχαν “χαθεί” και οι δύο ανάμεσα στη λάσπη και τα νερά».

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε με σημερινή του παρέμβαση, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κ. Μπούτσικος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των τριών ανθρώπων και τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Ρόδο μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε και πάλι να βρέχει στο νησί της Ρόδου, χωρίς πάντως να έχουν προκληθεί προβλήματα. Ήδη, από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ύστερα και από ευρεία σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον καθηγητή Αγγλικών, η τύχη του οποίου αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής, συνεχίζονται και σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.