Ήταν βαθύ το... πηγάδι και «πνίγηκε» ο Παναιτωλικός!Η Ξάνθη επικράτησε 3-1 εντός έδρας του Παναιτωλικού σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σολτάνι (12΄), Μάνταλος (55΄) και Σολάρι (76΄) ενώ για την ομάδα του Αγρινίου ισοφάρισε προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 14΄.

Παρά το γεγονός ότι οι εξέδρες ήταν άδειες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά και πίεσε έντονα τους γηπεδούχους στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρά την πίεση της ομάδας του Αγρινίου, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 12΄.

Στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Παναιτωλικού ο Σολτάνι που εκμεταλλεύτηκε βαθιά σέντρα και την αδράνεια της άμυνας και με προβολή άνοιξε το σκορ. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, καθώς στο 14΄ ο Θεοδωρίδης έχοντας δει τον Τσέμα λίγο μακριά από την εστία του, σούταρε από τα 30 μέτρα και ισοφάρισε σε 1-1 με ένα υπέροχο γκολ. Μάλιστα στο 30΄ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο εντυπωσιακό τέρμα καθώς επιχείρησε φοβερό σουτ από πολύ πλάγια θέση στα δεξιά, το οποίο απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Τσέμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς στο 55΄ μετά από πολύ ωραία ομαδική ενέργεια, ο Παϊτο έκανε τη σέντρα και ο Μάνταλος πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 76ο λεπτό μετά από πολύ καλή μπαλιά του Κάλβο ο Σολάρι με κεφαλιά έκανε το 3-1, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ακριτική ομάδα, που είχε την απόλυτη υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – Παναιτωλικός για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Μουκουάνα, Μάνταλος, Μαρίν – Μελισσάς, Γοδόι, Ζούνιορ

ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδη, Γούτα, Φλίσκα, Ντιέ (63΄ Βασιλακάκης), Ντε Γκουζμαν, Μάνταλο, Σολάρι (87΄ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο (90΄ Μαρίν).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (80΄ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδη, Μελισσά (69΄Γκόλιας), Κούσα, Μπακάκη (69΄ Μπελόν).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.