Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με την ευλογία του Πάπα οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Νοεμβρίου 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών επιτροπών την αποτροπή της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού

Με την ευλογία του Πάπα οι επόμενοι Ολυμπιακοί ΑγώνεςΣτο Βατικανό βρέθηκε χθες μια ευρεία αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και συζήτησε μαζί τους.

Ο Ποντίφικας ευλόγησε “όλους όσους θα πάρουν μέρος στους επόμενους Ολυμπιακού Αγώνες και ζήτησε από τους εκατοντάδες εκπροσώπους των Ολυμπιακών επιτροπών από διάφορες χώρες, να εργαστούν για την αποτροπή της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

“Ο αθλητισμός σημαίνει αρμονία, κι αν τα χρήματα και η επιτυχία υπερτερούν, τότε αυτή η αρμονία διαταράσσεται” είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος.

“Όταν η νίκη επιδιώκεται πάση θυσία, κινδυνεύουμε να υποτιμήσουμε τους αθλητές στο επίπεδο της ύλης, από την οποία το μόνο που θέλουν είναι το κέρδος”, δήλωσε ο Ποντίφικας.

Ο αθλητισμός είναι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην ατζέντα του Πάπα, καθώς εχθές δέχθηκε τον πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος μάλιστα του χάρισε και μία φανέλα.

news

This entry was posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 24th, 2013 at 14:22 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply