Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατασχέσεις από την εφορία όλο το 24ωρο και τα Σαββατοκύριακα

24 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η ΠΝΠ

Κατασχέσεις από την εφορία όλο το 24ωρο και τα ΣαββατοκύριακαΚυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε υπογράψει τον Αύγουστο το υπουργικό συμβούλιο και με την οποία ήρθησαν οι περιορισμοί που ίσχυαν για τις αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σαββατοκύριακα, με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, άνω των 50.000 ευρώ.

Η απαγόρευση επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που ίσχυε μέχρι την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, σε βάρος οφειλετών με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως κατά τα χρονικά διαστήματα των εξαιρέσεων.

Ειδικά κατά την περίοδο του Αυγούστου, που ισοδυναμεί με την καρδιά της τουριστικής περιόδου, η εν λόγω απαγόρευση αποστερούσε τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές από σημαντικά μέσα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Με τη δυνατότητα που έδωσε στο ΣΔΟΕ -και στις φορολογικές αρχές ευρύτερα- η σχετική ΠΝΠ διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δεκαπενταύγουστου και κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά ειδικά από επιχειρήσεις της νύκτας στις οποίες καταγράφηκαν εκατοντάδες παραβάσεις.

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ επικύρωσαν τη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

This entry was posted on Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2013 at 17:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply