Δύο γυναίκες νεκρές ειναι ο τραγικός απολογισμός ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός άνδρα…

rodosΔυο νεκροι και ένας αγνοουμενος ειναι τραγικος απολογισμός από την χθεσινη κακοκαιρία στην Ρόδο.

Νεκρη ανασύρθηκε χθες το βράδυ από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών, στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 40χρονη γυναίκα.

Νεκρή εντοπίστηκε τελικά η εκπαιδευτικός που αγνοείτο από την Παρασκευή το απόγευμα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό ενός ακόμη αγνοούμενου συναδέλφου της.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ σημερα ο αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανησων ειπε οτι με το πρωτο φως της ημερας εντοπιστηκε η γυναικα εκπαιδευτικος που επέβαινε σε όχημα που παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής. Αγνοείται ο 50χρονος συναδελφός της που βρισκόταν μαζι της στο αυτοκινητο.

 

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννης Γαϊτανίδης δήλωσε στο Mega ότι οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής στην Ιαλυσό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να φύγουν πεζή. Μαζί τους ήταν ακόμη ένας δάσκαλος, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ανασύρθηκε νεκρή από την κοίτη χείμαρρου στη γέφυρα Μαριτσών μια 40χρονη, αφού υποχώρησαν τα νερά έπειτα από τη θεομηνία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος Άννα Σαρρή από τη Ρόδο, τα τρία άτομα είχαν εγκλωβιστεί από το μεσημέρι στο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούσαν να καλέσουν σε βοήθεια γιατί δεν είχαν σήμα στο κινητό. Μετά από περίπου τρεις ώρες αποφάσισαν να βγουν από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι δύο να παρασυρθούν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσων Φώτης Χατζηδιάκος, έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο νησί.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Το Σάββατο το πρωί μεταβαίνει στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται ότι οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.