Του… Μίτσελ την ομάδα τη λένε Ολυμπιακάρα…

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τέσσερις φορές, νίκες για Ατρόμητο και ΟΦΗΟ Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κυνηγούσε από το 1965. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και της σεζόν 1965-1966.

Χορταστικό θέαμα και πάλι από τους Πειραιώτες, προηγήθηκαν με τον Μανωλά (21’), όμως ο Ίγκορ (42’) έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Κάμπελ (53’), Σάμαρης (58’), Σαβιόλα (88’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι πλέον, ετοιμάζονται για την Παρί Σεν Ζερμέν και το παιχνίδι της Τετάρτης.

Το ματς:
Πολλές αλλαγές, μονοδιάστατη ανάπτυξη και παιχνίδι μόνο από τα δεξιά από τον Ολυμπιακό, έφεραν μια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων στο πρώτο μέρος με τον Πανθρακικό. Η ομάδα του Μίτσελ, με τους Φουστέρ και Παπάζογλου να «αλωνίζουν» από τα δεξιά και τον Τσόρι να δίνει βοήθειες προσπαθούσαν, όμως δεν είχαν την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Κουτσόπουλου. Ωστόσο το γκολ ήρθε με… αγαπημένο τρόπο που θύμισε Μπενφίκα. Ο Μανωλάς, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και πέρασε στο υποσυνείδητο του ίδιου και των συμπαικτών του πως η δουλειά τελείωσε.

Ο Πανθρακικός έμεινε πιστός στην τακτική του. Δεν ανοίχτηκε, δεν έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει δεύτερο γκολ και μάλιστα, άρχισε να βγαίνει και στην κόντρα δειλά-δειλά. Σε μια εξαιρετική από αυτές, ο Ίγκορ, έγινε αποδέκτης της μπάλας και ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Μέχρι το φινάλε αυτού δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με τον Μίτσελ να έχει πολλά να πει και τον Μάντζιο να είναι πιο ικανοποιημένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ αποφάσισε να ρίξει στο ματς, τον Κάμπελ, αφήνοντας τον μέτριο Τσόρι στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός αυτομάτως απέκτης περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι του και καλύτερη κυκλοφορία, την ώρα που συνέχιζε να κάνει επιθέσεις από δεξιά. Για να πιεστεί την άμυνα ούτε λόγος, όμως και μπροστά δεν έβγαζε φάσεις. Ωστόσο, για να πάρει ξανά το προβάδισμα χρειάστηκε ο Κάμπελ, η τύχη και μία… ανόητη αντίδραση από τον Κουτσόπουλο. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά και λίγο αργότερα ήρθε η ώρα να σκοράρει για πρώτη φορά και ο Σάμαρης.

Το 3-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να σκεφτεί και λίγο την Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, λίγο αργότερα ήρθε και το ντεμπούτο του Μιγκέλ Τόρες με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα λεπτά κυλούσαν, μέχρι το φινάλε, δεν άλλαξε κάτι και οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους ισοφάρισαν ένα σερί καλύτερης εκκίνησης στο πρωτάθλημα που κρατάει από το μακρινό 1965-1966 και την περίφημη ομάδα του Μπούκοβι.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Πανθρακικός – Ολυμπιακός για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου, Ζος, Χρήστου, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Κάσες (67’ Ζεκίνια), Τζάνης, Ίγκορ (93’ Ζδράβος).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μίκουλιτς, Σκλιοπίδης, Πόποβιτς, Καθάριος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (75’ Τόρες), Σάμαρης, Εντιγκά, Βάις (62’ Μασάντο), Φουστέρ, Τσόρι (46’ Κάμπελ), Σαβιόλα.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Σαλίνο, Γιαταμπαρέ, Ολαϊτάν.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Ηπείρου), Πασχάλης (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Χρήστος Οικονόμου

Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11
Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-1
Ατρόμητος – Βέροια 1-0
Πανθρακικός – Ολυμπιακός 1-4

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. “Απ. Νικολαϊδης”, 15:00)
Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης (Παγκρήτιο Στάδιο, 17:15)
Ξάνθη – Παναιτωλικός (“SKODA Ξάνθη Αρένα”, 17:15)
Καλλονή – Πλατανιάς (ΟΑΚΑ, 17:15)
ΠΑΟΚ – Αρης (Γηπ. Τούμπας, 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11
Λεβαδειακός – Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 19:30)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.